ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των μουφτήδων

Εφ. Γκιουντέμ 26-8-2011

ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Ροδόπης.

 ¨Εγώ δεν είμαι απαισιόδοξος. Διότι εμείς για δυό χρόνια εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του θέματος. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια εργαστήκαμε σε υψηλό επίπεδο για θέματα που αφορούνε την μειονότητα. Οι εργασίες μας αυτές συνεχίζονται. Διότι αυτή η ιστορία δεν είναι κάτι που δεν γίνεται. Εμείς κινήσαμε την διαδικασία και συνεχίζουμε. Είδαμε την αποφασιστικότητα του κυρίου πρωθυπουργού να λύσει τα θέματα. Και το λέω αυτό επειδή ξέρω την οπτική του γωνία για τα προβλήματα και τα θέματα. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι προσπάθειες μας δεν βρίσκονται σε αρνητική φάση. Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται. Δεν είναι σωστό ότι η παράταση της θητείας του διορισμένου μουφτή στην Ξάνθη επέφερε στασιμότητα στις προσπάθειες μας. Κάτι τέτοιο καθόλου δεν το σκέφτηκα. Τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούμε τον κύριο πρωθυπουργό μας. Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται και περιμένουμε επίλυση σε αυτό το θέμα. Επανειλημμένα είπα στον κύριο πρωθυπουργό πως ζητάμε αυτά τα θέματα να λυθούνε κατά την περίοδο της πρωθυπουργία του και ότι αυτή είναι και η προσδοκία της μειονότητας. Κατά τον ίδιο τρόπο το είπα και στους υπουργούς. Αν διαπιστώσω ότι πραγματικά αυτή η προσδοκία διαψεύστηκε ή αν δω ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, τότε ως βουλευτής θα βγω και θα δηλώσω αυτά που πρέπει. Κατά την άποψη μου δεν βρισκόμαστε σε αρνητική φάση. Αν ήμασταν εκεί δεν θα δίσταζα να το πω¨. 

Στην ερώτηση της εφημερίδας Γκιουντέμ : ¨Σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πάνε καλά, και όπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις για την μειονότητα των Ρωμιών και το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, τι είναι αυτό που εμποδίζει την επίλυση αυτού του θέματος που αποτελεί προσδοκία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ;¨ ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν απάντησε το εξής :

¨Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποιο εμπόδιο για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Μέχρι σήμερα επανειλημμένα προβήκαμε σε ενέργειες. Εγώ ως βουλευτής είδα θέληση για επίλυση. Είδα την συμπεριφορά του πρωθυπουργού μας. Φυσικά όταν κοιτάμε την απέναντι πλευρά, δηλαδή την Τουρκία, βλέπουμε ότι έχουνε γίνει πολλά θετικά βήματα. Βλέπουμε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει είτε για το πατριαρχείο, είτε για τα ακίνητα, είτε για τα βακούφια, είτε για το ορφανοτροφείο. Το 2008 πέρασε ένας νόμος για τα βακούφια στην Δ. Θράκη. Ήταν όμως ένας νόμος που δεν αποδέχτηκε η μειονότητα μας. Πολλές φορές μίλησα στους αρμόδιους για το θέμα του μουφτή. Η διενέργεια εκλογών για τους μουφτήδες θα επιφέρει γαλήνη στην χώρα, στην περιοχή μας και στην μειονότητα. Ζητάμε αυτό το θέμα να επιλυθεί. Φτάνουμε πλέον στο 2012. Εμείς ως βουλευτές και ως άνθρωποι που λογοδοτούμε σε ανθρώπους, θέλουμε περισσότερο από όλους την επίλυση αυτού του θέματος. Κατά τις επόμενες μέρες θα καταβάλουμε προσπάθειες και θα κάνουμε κινήσεις. Εάν εμφανιστεί μια αρνητική εικόνα, εγώ ως βουλευτής έχω δικαίωμα λόγου και θα πράξω τα δέοντα. Περιμένουμε μαζί με τον φίλο μου βουλευτή Τσετίν Μάντατζη οι προσπάθειες και οι κόποι μας να επιφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η επιμήκυνση πάντως της θητείας των διορισμένων μουφτήδων δεν προκαλεί παύση στις εργασίες μας¨.

 

One Response to ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

  1. Δεν αφήνουν τα παραμύθια για βακούφια και τρίχες κατσαρές . Θα πάρουμε τα………………….
    (δεν μου επιτρέπεται να εκφραστώ ) . Μόλις ο ΓΑΠ πέταξε το ευχαριστώ έβγαλαν τον λαγό για
    τις περιουσίες των Τούρκων στην Ελλάδα . Το πολύ-πολύ να μας δώσουν κανένα νεκροταφείο να ικανποιηθούν οι πεθαμένοι .
    Για τη ΧΑΛΚΗ όμως κουβέντα . Είναι έξυπνοι οι Τούρκοι . Αν ανοίξουν τη ΧΑΛΚΗ ξέρουν οτι το θέμα διεθνοποιείται και ούτε που θέλουν να το σκέπτονται .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: