ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΠ : ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31-8-2011

Κουβέντες σοκ από τον Μετινέρ για τον Ερντογάν !

 Ηχητικό με ομιλία που λέγεται πως ανήκει στον βουλευτή του ΑΚΠ Μεχμέτ Μετινέρ διέρρευσε στον ιστότοπο Youtube. Στο ηχητικό ακούγεται να λέει πως ο Ερντογάν στο Κουρδικό θέμα έχει μια πολύ οπισθοδρομική και αντιδημοκρατική θέση και προσθέτει πως ¨ Εγώ δεν πιστεύω πως με τον Ερντογάν θα μπορέσει να χτιστεί μια δημοκρατική Τουρκία. Διότι οι κύκλοι από τους οποίους πήρε άδεια είναι οι άρχοντες του καθεστώτος¨.

…………

Το ηχητικό αρχίζει με γραπτή εισαγωγή που λέει : ¨ Ο Μεχμέτ Μετινέρ γιόρτασε μαζί με ψηφοφόρους του, Ο Μετινέρ που περίμενε κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης να γίνει υπουργός αλλά δεν έγινε, και τι δεν είπε….¨ Στο ηχητικό εμπεριέχονται τα εξής λόγια του Μετινέρ :

¨ Ο κύριος Ταγίπ είναι παλιός φίλος μου, δηλαδή τον ξέρω καλύτερα και πιο κοντά από όλους. Είμαι ένας άνθρωπος που ξέρω ακόμα και το τι σκέφτεται. Οι πολιτικοί μερικές φορές για να επιβιώσουν κάνουν παρανοϊκά πράματα, αλλά δεν πρέπει να χτίζουν όλη τους την πολιτική πάνω σε παράνοια. Δηλαδή είναι φανερό πως προσπάθησε να επωφεληθεί από ένα πολιτικό κενό. Διότι υπάρχει πολιτικό κενό. Και φαίνεται πως είναι ένα από τα ονόματα που μπορούνε να καλύψουν αυτό το κενό. Δεύτερον: Προσπάθησε από κάπου να πάρει άδεια, αν πήρε ή όχι δεν ξέρω.

…………

Οι παραδοσιακοί πολιτικοί τύπου Ερντογάν στο Κουρδικό θέμα είναι πολύ πιο μπροστά από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον κύκλο του. Ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ και οι φίλοι του διαθέτουν πολιτική προσέγγιση που καλύπτει πλήρως τον τουρκικό εθνικισμό. Εγώ τους ξέρω καλά έναν-έναν.

Το γεγονός επίσης πως άτομα συμμοριών όπως ο Μεχμέτ Αγάρ έχουν καταστεί συνοδοιπόροι του, δείχνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αναλάβει ενεργό ρόλο ούτε στην επίλυση του κουρδικού αλλά ούτε και στον εκδημοκρατισμό

……………………..

Στο θέμα της μητρικής γλώσσας μας ρωτάνε «Θέλετε εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα» . Μα φυσικά, διότι το να εναντιώνεσαι στο αίτημα των Κούρδων συνανθρώπων μας για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα δεν αποτελεί δημοκρατική προσέγγιση¨.

Σχόλιο : Το ηχητικό είναι στην διεύθυνση : http://www.youtube.com/watch?v=caSed-g96fk&feature=player_embedded#

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: