ΣΤΑ 104 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

Εφ. Μπιργκιούν 1-8-2011

Η γιαγιά Μπέρφο φτύνει αίμα !

Η Μπέρφο Κιρμπαγίρ ¨είναι μια που ανέτρεψε μια εποχή, μια γυναίκα που κοιτά στην πόρτα, περιμένει νέα σχετικά με τον γιό της, μια γυναίκα που έχει στεγνώσει από δάκρυα¨. Δεν έμεινε κανείς πια δεν την γνωρίζει με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

 Η γιαγιά Μπέρφο έφτασε τα 104 της χρόνια. Τα 31 χρόνια της τα πέρασε με πόνο, νοσταλγία, οργή και αναμονή. Ο γιός της ο Τζεμίλ Κιρμπαγίρ μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου συνελήφθη, και μετά πολλοί μάρτυρες ανέφεραν πως υπέστη βαριά βασανιστήρια. Όμως ακόμη δεν έστειλαν τον γιό της στο σπίτι του ! Μάλιστα παρά το ότι ανέφεραν πως ¨αποδείχτηκε πως τον σκότωσαν¨ την σωρό του δεν τη βρήκαν. Και πλέον η γιαγιά Μπέρφο αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο τις αρρώστιες που ήρθαν μαζί με τα γηρατειά. Η κόρη της η Φατμά Κιρμπαγίρ λέει πως πλέον η μητέρα της ¨φτύνει αίμα¨.

Αυτές τις στιγμές η γιαγιά Μπέρφο ζει ακόμη πιο έντονα τους πόνους και την κούραση των γηρατειών. Κι αυτό το Μπαϊράμι ήταν πικρό. Και πλέον οι πόνοι της είναι ανυπόφοροι…

¨Εκείνη την νύχτα δεν της ήρθε ύπνος¨

Η Φατμά Κιρμπαγίρ θρηνώντας περιέγραψε τον πόνο που νοιώθει η μάνα της η γιαγιά Μπέρφο : « Μα για όνομα του Θεού, η συνείδηση τους δεν τους ενοχλεί ; Την ώρα που όλοι γιορτάζουν εμείς αναζητούμε τον αγαπημένο μας. Και μάλιστα τι ωραία ανέφεραν πως ¨τον σκοτώσαμε αυτόν¨. Εκείνη τη βραδιά μέχρι το πρωί δεν ξαπλώσαμε. Περιμέναμε μαζί με την γριά μάνα μου. Η μάνα μου πλέον λέει ¨Μήπως κλειδώθηκε η πόρτα σου Τζεμίλ, έλα¨.

Η γιαγιά Μπέρφο φτύνει αίμα !

Η Φατμά Κιρμπαγίρ κραυγάζει προς τους αρμόδιους : ¨Δώστε μας πια όλα τα κόκαλα ατόμων σαν τον Τζεμίλ Κιρμπαγίρ. Φτάνει ! Η υπομονή μας ξεχείλισε και περιγράφοντας τις μέρες του Μπαϊραμιού λέει : ¨ Την νύχτα του Μπαϊραμιού περιμέναμε πάνω από το κεφάλι της μάνας μας. Φτύνει αίμα. Είμαστε οργισμένοι¨.

Η Φατμά Κιρμπαγίρ για να απαλύνει τους πόνους της μητέρας της ζητά τα κόκαλα του Τζεμίλ Κιρμπαγίρ. Την μάνα μας την πήγαμε μέχρι τον πρωθυπουργό. Να είναι καλά, ανακοινώθηκε. Είπαν πως ¨δολοφονήθηκε¨. Για ποιο λόγο δεν μας δίνουν την σωρό ; Και εμείς έχουμε οικογένεια. Έχουμε παιδιά. Εμείς ζητάμε να μην κλαίνε οι μάνες. Δεν θέλουμε θανάτους. Δεν θέλουμε αίμα έναντι αίματος. Ειρήνη θέλουμε. Έχω μεγάλη οργή μέσα μου από τον πόνο για τον αδερφό μου. Φτάνει, ας μα δώσουν τη σωρό του, ας μας δώσουν τα κόκαλα του. Φτάνει πια, αυξάνουν την οργή μας¨.

………………

Σχόλιο : Αριστερός ήταν. Τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και τον σκότωσαν τα ανθρωποειδή της αστυνομίας του πραξικοπηματία  Κενάν Εβρέν. Και ακόμη δεν έχει αποδοθεί η σωρός του στην πονεμένη μάνα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: