ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΔΑΔ….

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα  2-9-2011 

Η Ε.Ε., το ΕΔΑΔ και ο Λόρδος

Λέγοντας τα γεμίζει το στόμα σας, έτσι δεν είναι ; Ευ-ρω-παϊ-κό Δι-κα-στη-ριο Α-νθρω-πί-νων Δι-και-ω-μά-των ! Βρε…Βρε…Βρε…! Που είναι για η Ευρώπη ; Που είναι εκείνα τα ανθρώπινα δικαιώματα ; Που είναι εκείνο το δικαστήριο ;

21 χρόνια πριν έβγαλε απόφαση για τον επιχειρηματία Λόρδο από το Μαράσι ! Είναι ανίκανο όμως να εφαρμόσει την απόφαση του. Δεν μπορεί να πει ¨Ο Λορδος έχει δίκιο… Η Τουρκία θα του δώσει τόση αποζημίωση ! Διότι για να το πει πρέπει πρώτα να εξακριβώσει την αξία της περιουσία του Λόρδου που βρίσκεται στο Μαράσι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ! Γιατί δεν μπορεί να γίνει ; Διότι η Τουρκία που έχασε την δίκη δεν το επιτρέπει, για αυτό ! Για να εισέλθει κανείς στη παρατημένη και νεκρή πόλη των Μαρασίων και να εκτελέσει αυτή τη διαδικασία πρέπει να πάρει άδεια από τον τουρκικό στρατό. Όμως αυτός απορρίπτει όλες τις σχετικές αιτήσεις εισόδου και δεν το επιτρέπει ! Και το ΕΔΑΔ που το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για αυτό !Σε ένα ευρωπαϊκό έδαφος όπως το Μαράσι ούτε οι ευρωβουλευτές, ούτε οι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. μπορούνε να εισέλθουν. Και όχι μόνο αυτοί… Ο τουρκικός στρατός δεν επιτρέπει ούτε καν στους ανώτατους αξιωματούχους της KKTC να εισέλθουν στο Μαράσι !

Ποιος ίδρυσε στην KKTC την Επιτροπή Αποζημιώσεων ; Η Τουρκία…Γιατί την ίδρυσε ; Για να ρυθμίσει δήθεν τις διαφορές των Ρωμιών και να εμποδίσει τις προσφυγές στο ΕΔΑΔ. Αργότερα η Τουρκία έπεισε το ΕΔΑΔ πως η επιτροπή αυτή αποτελεί εγχώρια νομική οδό. Και τώρα ακόμη και τα μέλη αυτής της επιτροπής που η ίδια ίδρυσε δεν μπορούνε να εισέλθουν στο Μαράσι ! Για να ορίσει όμως αυτή η επιτροπή την αποζημίωση που θα δοθεί στον Λόρδο είναι πολύ σημαντικό να προβεί σε διαπιστώσεις στο Μαράσι. Χωρίς αυτήν την διαπίστωση δεν μπορεί να καθοριστεί η αποζημίωση που θα πληρώσει η Τουρκία. Και έτσι η Τουρκία απαγορεύοντας την πρόσβαση στο Μαράσι, εμποδίζει να γίνει αυτή η διαπίστωση !

……………..

Και καμμία κινητοποίηση στην Ε.Ε. για το θέμα αυτό ! Την ώρα που ακόμη και ευρωβουλευτές δεν μπορούνε να μπούνε στο Μαράσι, η Ε.Ε. το καταπίνει με απίστευτο τρόπο, και αποδέχεται να παραμένει σιωπηλή την ώρα που δεν δίνεται άδεια σε ευρωβουλευτές να μεταβούνε σε έδαφος χώρα-μέλους της Ε.Ε. !

Και έτσι φαίνεται η Ε.Ε. φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο και να μην μπορεί να υψώσει την φωνή της απέναντι σε ένα μη μέλος όπως η Τουρκία που επί 37 χρόνια κατέχει στρατιωτικά και πολιτικά μέρος της Κύπρου ! Έτσι επί 37 χρόνια δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος της στο τμήμα που επί 37 χρόνια κατέχει η Τουρκία. Δεν περνάει ο νόμος της.

Πάνε 21 χρόνια που το ΕΔΑΔ έβγαλε απόφαση για την υπόθεση Λόρδου. Η Τουρκία όμως που έχασε την δίκη, εμποδίζει τον καθορισμό της αποζημίωσης ! Εάν λοιπόν το δικαστήριο περιμένει για 21 χρόνια να αρθεί αυτό το εμπόδιο…

Πλέον ο Λόρδος θα πάρει την αποζημίωση του στον άλλο κόσμο !

 

 

Σχολιάστε