¨ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ¨

Eφ. Νετγκαζέτε 4-9-2011

¨Καλά που υπάρχει η μετανάστευση. Αν δεν υπήρχε, η Ευρώπη θα κατέρρεε¨.

 Ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτιστικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων καθηγητής Μεσούτ Ιντρίζ δήλωσε πως η μετανάστευση από εμπορική και κοινωνική σκοπιά είναι πολύ σημαντική και ότι ¨Αν δεν υπήρχε η μετανάστευση, η Ευρώπη θα κατέρρεε¨.

Ο Ιντρίζ ανέφερε πως η μετανάστευση είναι ανάγκη να υπάρχει συνεχώς, πως στην ιστορία του Ισλάμ υπήρξαν πολλές μεταναστεύσεις προσθέτοντας πως ¨Η μετανάστευση είναι που κάνει τον κόσμο παγκόσμιο χωριό¨. Ο Ιντρίζ περιέγραψε πως όπως και η ιστορία της ανθρωπότητας, έτσι και η μετανάστευση έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και δήλωσε :

¨Η μετανάστευση ως όρος και πρακτική εκλαμβανόταν θετικά στην ιστορία. Ποτέ δεν εκλαμβανόταν αρνητικά. Όταν οι Άγγλοι στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα εγκαταστάθηκαν στην σημερινή Μαλαισία και Ινδονησία, στην μια μεριά έφεραν Ινδούς και στην άλλη Κινέζους. Σήμερα το 40% της Μαλαισίας αποτελείται από Κινέζους. Το 75% της Σιγκαπούρης είναι Κινέζοι. ΟΙ Άγγλοι για να εκμεταλλευτούνε εκείνη την περιοχή δεν χρησιμοποίησαν τους δικούς τους ανθρώπους. Διασφαλίζοντας δουλειά, έφεραν ανθρώπους από το εξωτερικό¨.

Ο Μεσούτ Ιντρίζ ανέφερε πως η Ευρώπη δεν κοιτά με καλό μάτι την μετανάστευση και ότι σε μέρη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ν. Αμερική πάντα υπήρχε μετανάστευση. Περιέγραψε πως η μετανάστευση αλλάζει το εμπόριο, τις σκέψεις των ανθρώπων, την κοινωνική εξέλιξη και δήλωσε : ¨Ανησυχούμε από τους μετανάστες¨ λένε αλλά και οι ίδιοι είναι μετανάστες. Και οι πρόγονοι σας είχαν μεταναστεύσει στην Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη τραβήξει όλους τους μετανάστες, τότε η Ευρώπη καταρρέει. Οι μετανάστες από το ζόρι τους δουλεύουν πιο πολύ και παράγουν περισσότερο. Αυτοί είναι που αυξάνουν το εργατικό δυναμικό. Για αυτό ευτυχώς που υπάρχει η μετανάστευση. Συνέχεια να υπάρχει μετανάστευση. Άλλωστε και στην ιστορία του Ισλάμ υπήρχαν μετανάστες.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: