ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ¨ΒΓΑΙΝΕΙ¨ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Εφ. Μπιργκιούν 6-9-2011

Οι ομολογίες ενός υπουργού

 Η συνέντευξη που έδωσε χτες στο κανάλι NTV ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Θαλάσσιος Φάρος. Ο υπουργός αναφερόμενος στους εισαγγελείς που παύτηκαν των καθηκόντων τους και άρχισε έρευνα σε βάρος τους από το HSYK με την κατηγορία της αλλοίωσης εγγράφων είπε : ¨Οι εισαγγελείς είχαν δύο αιτήματα, πρώτον να υπάρξει κατάσχεση στα περιουσιακά στοιχεία και στα εταιρικά αυτοκίνητα των 19 ατόμων. Δεύτερον ζητάνε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων στα οποία αυτά τα άτομα είναι εταίροι. Τα περιουσιακά στοιχεία των 18 ατόμων κατάσχονται. Το δικαστήριο όμως απορρίπτει το δεύτερο αίτημα του λέγοντας πως είναι ¨παραβίαση του νόμου¨. Τελειώνει η απόφαση και στέλνεται στο Κτηματολόγιο. Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί είναι το εξής : Η απόφαση για απόρριψη της κατάσχεσης εφαρμόστηκε ή όχι ; Ο νόμος παραβιάστηκε και λήφθηκε απόφαση κατάσχεσης. Οι κατηγορίες σχετικά με την διαδικασία αποτελούνε παραπληροφόρηση. Μα εσείς εφαρμόζετε από την ανάποδη την απόφαση του δικαστηρίου !¨.

 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ;

Ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου-πρόεδρος του συνδικάτου Δικαστών Yargı Sen σχολιάζοντας την τελευταία δήλωση του υπουργού υπενθύμισε πως η έρευνα του HSYK σχετικά με τους εισαγγελείς δεν τελείωσε και δήλωσε : ¨ Ο υπουργός ήδη έχει πάρει την απόφαση του. Καταρχάς αυτή η δήλωση καταργεί τους παγκόσμιους κανόνες για μια αποτελεσματική έρευνα. Επίσης αναρωτήθηκε αν ο υπουργός επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία σε όλες τις υποθέσεις και έδωσε ένα παράδειγμα :

¨Απλά και μόνο επειδή ερεύνησα τις παρανομίες που έγιναν κατά την έρευνα για την υπόθεση Εργκενέκον, ακόμη και εγώ κατηγορήθηκα για ¨αυτουργία και συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση¨ καθώς είχα εξουδετερώσει εισαγγελείς της υπόθεσης Εργκενέκον. Αυτό θα πει ότι το υπουργείο δεν κινείται ισοδύναμα παντού¨.

Ανέφερε πως η εξουσία ανησύχησε από αυτήν την υπόθεση και πως για αυτό έγιναν αυτές οι επεμβάσεις και ότι παρά το ότι ο υπουργός δεν έχει δικαίωμα να βλέπει και να μαθαίνει για τον φάκελο της υπόθεσης, αυτός το έκανε. Δήλωσε : ¨ Η μήνυση που αποτέλεσε το όχημα για την απομάκρυνση των εισαγγελέων από τα καθήκοντα τους και ο ισχυρισμός πως αλλοίωσαν έγγραφα χρησιμοποιήθηκε ως όχημα. Διότι το HSYK έστειλε επιθεωρητές, αλλά εκείνοι δεν διερεύνησαν μόνο το θέμα σχετικά με την κατηγορία, αλλά πήραν όλο τον φάκελο και ενημερώθηκαν για όλη την υπόθεση. Σαν να ήταν παράλληλοι ανακριτές ερεύνησαν μέχρι που φτάνει η υπόθεση και απήλλαξαν τους εισαγγελείς από τα καθήκοντα τους¨.

…………………………..

Σχόλιο : Πρόκειται για υπόθεση διαφθοράς που φέρεται να ¨ακουμπά¨ τον Υπουργό Εσωτερικών και άλλα στελέχη του ΑΚΠ . Εξ ου και η άμεση επέμβαση στην δικαιοσύνη….

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: