ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΑΝ

Εφ. Ραντικάλ 8-9-2011

Ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες στην εκκλησία Ακντμάρ

 Ο αντινομάρχης της πόλης Βαν Ατάι Ουσλού εν όψει της λειτουργίας που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου εξέτασε τις ετοιμασίες που έχουν γίνει στην εκκλησία Ακνταμάρ που βρίσκεται πάνω στο νησί Ακνταμάρ στην λίμνη Βαν και δήλωσε : ¨Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες για την διεξαγωγή μιας ασφαλούς λειτουργίας¨.

Ο αντινομάρχης Ουσλού και ο καϊμακάμης του Γκέβας Γιουσούγ Γκιουνί εξέτασαν τις εργασίες που έγιναν εν όψει της λειτουργίας που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο βασιλιάς Γκακίκ ο 1ος ανάμεσα στα έτη 915-935 έβαλε τον μοναχό Εμμανουήλ να την κατασκευάσει και άνοιξε για προσευχή 95 χρόνια αργότερα. Ο Ουσλού ενημέρωσε το προσωπικό ώστε να μην υπάρξει κάποια έλλειψη κατά τη μέρα της λειτουργίας αλλά και σχετικά με την ασφάλεια των μετεχόντων και τους κανόνες που θα εφαρμοστούνε. Στην δήλωση του προς τους δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει σαφή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα μετάσχουν στην λειτουργία.

Ανέφερε πως το νησί και η εκκλησία θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες όλη την μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου και συνέχισε λέγοντας :

¨Με βάση τα στοιχεία που έχουμε πάρει από τα ξενοδοχεία μας, αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν στην περιοχή μας 2.500 άτομα. Σίγουρα όμως υπάρχουν κι άλλοι που θα έρθουν από σήμερα και μετά. Εμείς κάναμε τις σχετικές με την λειτουργία ετοιμασίες. Την λειτουργία θα τελέσει ο Πατριάρχης των Αρμενίων της Τουρκίας. Εμείς ως νομαρχία το καθήκον μας είναι να ολοκληρώσουμε τις σχετικές υποδομές. Έτσι εργαστήκαμε σχετικά με την αποβάθρα και το πάρκινγκ. Θα παρευρίσκεται ομάδα 45 ατόμων υπηρεσιών υγείας. Εκτός από τους ειδικούς γιατρούς που θα μπορούνε να επέμβουν σε έκτακτες περιπτώσεις, θα υπάρχει εδώ και ελικόπτερο. Έτοιμες επίσης οι τουαλέτες καθώς και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

…………………..

Σχόλιο : Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία των Αρμενίων που βρίσκεται στο νησάκι Ακνταμάρ της λίμνης Βαν.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: