¨ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΕΙ¨

Εφ. Σαμπάχ 11-9-2011

Κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάσει

Ο υπουργός Νταβούτογλου σχολίασε τα βήματα που είπε το Ισραήλ ότι θα κάνει προς την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως «Το Ισραήλ ή η Χ χώρα, όποια και αν είναι, θα δει το τίμημα της όποιας στήριξης παράσχει στην τρομοκρατία. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι». 

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε στο ξενοδοχείο Conrad με τον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Αντόνιο Πατριότα. Οι δύο υπουργοί μετά την συνάντηση τους οργάνωσαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Εδώ ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

……..

…στην ερώτηση αυτή ο Νταβούτογλου απάντησε : ¨Καταρχάς το Ισραήλ όπως κάθε υπεύθυνη χώρα πρέπει να φέρεται υπεύθυνα στο θέμα της τρομοκρατίας. Το μια τέτοια δήλωση δημοσιεύτηκε στον Ισραηλινό τύπο, όπως είπατε και προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτηση της κοινής μας γνώμης, και προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης μας σχετικά με το πώς θα ερευνηθεί και θα δοθεί η δέουσα αντίδραση¨.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως το Ισραήλ το διέψευσε και είπε :

¨ Αυτό όμως που είναι σημαντικό όπως ανέφερα είναι ότι εάν το Ισραήλ ή η χώρα Χ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως όχημα την τρομοκρατική οργάνωση – κάτι που έγινε από κάποιους στο παρελθόν- αυτό φανερώνει ότι πριν από αυτήν την οργάνωση υπάρχει ένας αγώνας ισχύος. Σε αυτό το θέμα οι πολίτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και εθνικής καταγωγής, ως ένα σώμα θα απαιτηθεί να συνεχίσουν τον αγώνα με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο ενάντια στο Ισραήλ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει μια τέτοια σχέση. Το Ισραήλ ή η Χ χώρα, όποια και αν είναι, θα δει το τίμημα της όποιας στήριξης παράσχει στην τρομοκρατία. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Το σημαντικό είναι ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει καταστεί ένα τέτοιο όχημα, αλλά κανείς δεν μπορεί προκαλέσει αδυναμία στην Τουρκία. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθεί να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας. Σε αυτό το θέμα οι αρχές και οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Και από τώρα και πέρα θα συνεχίσουμε με αυτές τις θέσεις. Για την άρση αυτής της κρίσης εμπιστοσύνης το Ισραήλ ξέρει τι πρέπει να κάνει¨.

………………….

One Response to ¨ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΕΙ¨

  1. Καμπέρας says:

    Την λέξη τρομοκρατία η Τουρκία την χρησιμοποιεί όπως τις συμφέρει.Τρομοκράτες είπαν και τους επαναστάτες του 21 και για τους Τούρκους,τρομοκράτες είναι και όσοι αγωνίζονται για την απελευθέρωση της Κύπρου από τα κατοχικά τους στρατεύματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: