Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εφ. Ταράφ 12-9-2011

Jerusalem Post : Οι ΗΠΑ και η Γερμανία να φρενάρουν τον Ερντογάν

Μετά την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον στόλο, και την ανακοίνωση της Τουρκίας ως κύρωση της ¨διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοίας¨ ζητείται η επέμβαση της Δύσης.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Jerusalem Post γίνεται έκκληση στην Αμερική,. να πείσει τον Ερντογάν ¨να μην τοποθετήσει κατά τρόπο που μπορεί να πυροδοτήσει σύγκρουση¨ τον τουρκικό στόλο, και καλείται η Γερμανία και η Ε.. να επέμβουν.

Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται πως ¨Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να φρενάρει τον Ερντογάν είναι η διεθνής πίεση πάνω του, αν όμως η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί, τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κλιμακώνει την διπλωματική κρίση που ο ίδιο άρχισε.

Στο κείμενο αναφέρεται πως από τότε που ήρθε το ΑΚΠ στην εξουσία ¨Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έθεσε ως βασικό στόχο της εξωτερικής του πολιτικής να τορπιλίσει τις διμερείς και επωφελείς σχέσεις με το Ισραήλ¨, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ¨απίστευτη διπλοπροσωπία¨ το γεγονός ότι ¨Αν και η Τουρκία στην χρονική περίοδο 1984-1997 είχε εκκενώσει 3.185 χωριά, ο Ερντογάν το 2004 είχε κατηγορήσει με σκληρή γλώσσα την κατεδάφιση από μέρους του Ισραηλινού στρατού 46 κτιρίων των Παλαιστινίων στην Ράφα¨.

…………………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: