ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ

Εφ. Ταράφ 14-9-2011

Οι δάσκαλοι παράτησαν το Σέμντινλι

 Πολλοί νεοδιορισθέντες δάσκαλοι μετά την ένοπλη σύγκρουση που έγινε πριν από τρεις μέρες, παράτησαν την πόλη.Χτες το πρωί δάσκαλοι με βαλίτσες και τσάντες προσήλθαν στις επιχειρήσεις που κάνουν μεταφορές μεταξύ πόλεων και επέστρεψαν στις πατρίδες τους.

Κατά την εκπαιδευτική χρονιά 2011-2012 έγιναν συνολικά 11.475 διορισμοί δασκάλων συνολικά σε 81 νομούς. Οι νεοδιορισθέντες δάσκαλοι ανέλαβαν καθήκοντα στην αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου. Αυτή η εκπαιδευτική χρονιά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά άρχισε στην σκιά ενός θερμού περιβάλλοντος. Αυτές οι συγκρούσεις ανησυχούνε περισσότερο τους δάσκαλους που διορίστηκαν στην περιοχή. Πολλοί δάσκαλοι που έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή θα αναλάβουν καθήκοντα ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της υπαίθρου. Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Σέμντινλι υπάρχει ανησυχία σχετικά με το πώς μπορεί να διασφαλιστεί το θέμα της ασφάλειας των δασκάλων. Σχετικά με το θέμα αυτό μιλήσαμε με διευθυντές του υπουργείου εθνικής παιδείας που μας απάντησαν λέγοντας πως ¨Τα δέοντα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται εκ των προτέρων από τις μονάδες του στρατού¨.

ΤΟ ΠΚΚ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ

Ο στρατιωτικός κλάδος του ΠΚΚ το HRG είχε αναφέρει με τα εξής λόγια πως οι εκπαιδευτικοί φορείς θα αποτελέσουν στόχο : ¨ Μαζί με τον πόλεμο, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε θα σταματήσουμε την παρούσα εκπαίδευση και θα ιδρύσουμε την δική μας. Δηλαδή πλέον δεν θα λέμε πως ¨Να μας δώσει το κράτος δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα¨. ¨Οπού αρκεί η ισχύς μας θα σταματήσουμε την κρατική εκπαίδευση, και θα κάνουμε μια δική μας εκπαίδευση στην γλώσσα και με το πρόγραμμα που θέλουμε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: