ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Εφ. Ραντικάλ 13-9-2011

Ο Ερντογάν κέρδισε αποζημίωση από τον Μουζντάτ Γκεζέν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν με τον ισχυρισμό πως ¨κατηγόρησε ως ανόητους αυτούς που ψηφίζουν το ΑΚΠ¨ υπέβαλε αγωγή και στην δίκη κέρδισε 10.000 λίρες αποζημίωση

ΑΓΚΥΡΑ – Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 20ο Πρωτοδικείο Άγκυρας μετείχε ο δικηγόρος του Ερντογάν ο Μπουρχανετίν Σεβεντζάν και ο δικηγόρος του Γκεζέν ο Τουργκούτ Καζάν.

Ο δικηγόρος Σεβεντζάν επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις του ζήτησε να γίνει αποδεκτή η αγωγή και να εκπέσουν η μήνυση του αντίδικου. Ο δικηγόρος Καζάν υποστήριξε πως ο Γκεζέν είχε ασκήσει κριτική στις δημοσκοπήσεις και ότι πράττοντας αυτό δεν είχε βρίσει κανέναν. Ο Καζάν ζήτησε την απόρριψη της αγωγής.

Ο Καζάν ισχυρίστηκε πως ο Ερντογάν μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα με τρόπο που έβλαψε την αξιοπρέπεια του Γκεζέν, και για αυτό ζήτησε την αποδοχή της ενάντιας μήνυσης που υπέβαλλε.

Ο δικαστής Αντέμ Αλμπαϊράκ αποφάσισε την εν μέρους αποδοχή και αποφάσισε ο Γκεζέν να πληρώσει στον Ερντογάν μαζί με τους τόκους 10.000 λίρες. Επίσης απόρριψε την ενάντια δίκη που είχε υποβάλλει ο Γκεζέν.

Στο δικαιολογητικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο Γκεζέν κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ ¨Αρένα¨ στις 1-2-2011, όπως και στις 3-2-2011 σε άρθρο του με τίτλο ¨Δεν φοβάμαι και δεν σωπαίνω¨ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του είχε διατυπώσει μια σειρά από ισχυρισμούς.

Στο αιτιολογικό αναφέρεται πως ¨ ……………..στηριζόμενος στην δήλωση του Αζίζ Νεσίν που με βάση την ψηφοφορία για το σύνταγμα του 1982 είχε δηλώσει πως το 92% του τουρκικού λαού είναι ανόητοι, έφερε το θέμα στο ποσοστό των ψήφων που έδιναν οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα ΑΚΠ, λέγοντας πως με βάση τα κριτήρια του Νεσίν το ποσοστό του ΑΚΠ θα έπρεπε να είναι 60%.¨

Στο αιτιολογικό αναφέρεται πως ¨ Με αυτό τον σχολιασμό πως το ποσοστό των ψηφοφόρων ισούται με το ποσοστό των ανόητων κατηγόρησε ανοιχτά ως ανόητους αυτούς που ψηφίζουν το ΑΚΠ¨ κι επίσης ότι έτσι ¨…στοχοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Ερντογάν και το προσωπικό που διοικεί το κόμμα ΑΚΠ¨.

………………

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: