ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Εφ. Ακσάμ 18-9-2011

Κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ που σήμερα αρχίζει επίσκεψη στην Γερμανία, έκανε δηλώσεις στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, στις οποίες άσκησε κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιούλ αναφερόμενος στον μεταναστευτικό νόμο της Γερμανίας που έγινε πιο σφιχτός το 2007 είπε ότι αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε πως ¨Πιστεύω ότι αυτή είναι μια άδικη πολιτική¨. Ο Γκιούλ εξέφρασε την άποψη πως η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας δεν συνάδει με τα πιστεύω μιας εξελιγμένης δημοκρατίας. Ο Γκιουλ ζήτησε οι Τούρκοι που ζούνε στην Γερμανία να μάθουν σε καλό βαθμό γερμανικά και είπε : ¨Πρέπει να κατέχουν την γλώσσα και μάλιστα χωρίς προφορά. Η γλώσσα είναι κλειδί για την επίτευξη της επιτυχίας μέσα στην κοινωνία¨.

Ο Γκιούλ απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η Τουρκία απομακρύνεται από την Δύση, είπε πως στρατηγική κατεύθυνση της Τουρκίας αποτελεί η Ευρώπη και ότι επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. να τελειώσουν με έναν επιτυχή τρόπο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως η δημοκρατία της Τουρκίας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις χώρες που βίωσαν την ¨Αραβική άνοιξη¨.

…………

…………

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: