¨ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΔΟΙ¨

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 19-9-2011

¨Επειδή είμαστε Κούρδοι έκαψαν το σπίτι μας και πήραν την ψυχή του αδερφού μας¨

ΑΤΤΑΛΕΙΑ – Ο Χουσείν Γκαζί Οζντεμίρ που του έκαψαν το αυτοκίνητο και το σπίτι στην πόλη Φινίκε της Αττάλειας, δολοφονήθηκε από τα άτομα τα οποία είχε μηνύσει για εκείνες τις πράξεις. Ο αδερφός του ο Τζεμάλ Οζντεμίρ δηλώνει πως ¨Επειδή είμαστε Κούρδοι μας έκαψαν το σπίτι και στο τέλος πήραν και την ζωή του αδερφού μου¨.

Αποκαλύφθηκε ότι το χτεσινό γεγονός στην Φινίκε της Αττάλειας που προβλήθηκε στον τύπο ως ¨καβγάς ανάμεσα σε δύο οικογένειες¨ πηγάζει από τον ρατσισμό σε βάρος μιας κουρδικής οικογένειας. Ο Τζεμάλ Οζντεμίρ αδερφός του καταγόμενου από το Άντεπ Κούρδου Χουσείν Οζντεμίρ που έχασε την ζωή του στο περιστατικό, δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο στοχοποιήθηκε ο αδερφός του και η οικογένεια του ήταν επειδή ήταν Κούρδοι. Ο Οζντεμίρ λέει πως η ιστορία άρχισε στις 6-5-2011 όταν σε εκδήλωση που μετείχε ο αδελφός του ο Χουσείν, και ενώ είχε πιει αλκοόλ και γλεντούσε, οι Ντοντού Κιζίλκαγιά, Χασάν Ουιγκούν, Ντενίζ Τσαγρί και ένας αστυνομικός ονόματι Χασάν του είπαν πως ¨ Εσείς είστε Κούρδοι, δεν έχετε δικαίωμα να γλεντάτε εδώ¨ και τον χτύπησαν . Προσθέτει πως μετά τον ξυλοδαρμό του αδερφού του, την ίδια νύχτα τα ίδια άτομα έκαψαν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους και ότι μετά από αυτό υπέβαλαν μήνυση σε αυτά τα άτομα αλλά ακόμη δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Ο Οζντεμίρ λέει πως μετά το γεγονός ο διοικητής στρατοχωροφυλακής Τουρούντζοβας τον προειδοποίησε να μην διαρρεύσει το περιστατικό στον τύπο. Λέει επίσης πως χτες κατά τις μεσημεριανές ώρες την στιγμή που ο αδερφός του γυρνούσε από κυνήγι πουλιών πυροβολήθηκε από τον προαναφερθέντα Ντενίζ Τσαγρί.

¨ΜΗΝΥΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ, ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ¨

Ο Οζντεμίρ λέει πως ο αδερφός του μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Φινίκε, ενώ αυτός που τον σκότωσε ο Ντενίζ Τσαγρί μετά το νοσοκομείο συνελήφθη από την Στρατοχωροφυλακή Τουρούντσοβας. Προσθέτει πως συνελήφθη και ο μεγάλος τους ο αδερφός ο Αλή Οζντεμίρ, ο οποίος την ώρα του περιστατικού δούλευε και δεν βρισκόταν στον χώρο του εγκλήματος. Ο Οζντεμίρ λέει : ¨Σε αυτή την περιοχή είμαστε τέσσερα αδέρφια που μαζεύουμε πορτοκάλια. Ο λόγος για τον οποίον μας ήλθαν όλα αυτά στο κεφάλι μας είναι επειδή είμαστε Κούρδοι. Επειδή είμαστε Κούρδοι μας έκαψαν το σπίτι, τα αυτοκίνητα μας και στο τέλος πήραν και την ζωή του αδερφού μας. Και παρά το ότι υποβάλλαμε μήνυση όταν μας έκαψαν το σπίτι και τα αυτοκίνητα τίποτε εν έγινε σε βάρος τους. Αυτοί λοιπόν πήραν θάρρος και πήραν και την ζωή του αδερφού μας¨.

………………..

………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: