ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΟΚΟΥΣ : ¨ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Εφ. Ζαμάν 21-9-2011

Περιοδικό Φόκους : Να πετάξουμε από το ευρώ την Ελλάδα και να πάρουμε την Τουρκία

Ένα από τα πιο γνωστά γερμανικά περιοδικά το Φόκους περιέχει άρθρο με τίτλο ¨Να πετάξουμε από το ευρώ την Ελλάδα και να πάρουμε την Τουρκία¨. Το άρθρο φέρει την υπογραφή του αρθρογράφου Ούλι Ντονχ και περιέχει την φράση ¨Αντί να πέσουμε στην παγίδα της Ελλάδας ας γίνουμε συνέταιροι με την Τουρκία¨.

Ο Ντονχ ισχυρίζεται πως το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα έχει πτωχεύσει, ενώ από την άλλη πλευρά η Τουρκία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης ανάλογους της Κίνας. Αναφέρει πως η Τουρκία από το 2005 διεξάγει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πως στην Γερμανία θεωρείται ακόμη ως μια αγροτική χώρα, και ότι δικαιούται περισσότερο από πολλά μέλη της Ε.Ε. να είναι και η ίδια μέλος της ζώνης του ευρώ. Ο Ντονχ υποστηρίζει ότι η Ευρώπη που γερνά έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Τουρκία από όση ανάγκη έχει η Τουρκία την Ευρώπη, ενώ τονίζει τα καταπληκτικά οικονομικά στοιχεία της Τουρκίας και τα γεγονός ότι διαθέτει νεανικό, εκπαιδευμένο και επιμελές πληθυσμό που μπορεί να δουλέψει παντού. Ο Ντονχ υπενθυμίζει τις απόψεις Δυτικών οικονομολόγων που λένε πως την Τουρκία πρέπει να την βλέπουμε ως ¨την Κίνα που είναι στην πόρτα μας¨ ενώ αναφέρει και την ανησυχία που έχει καταλάβει τους Τούρκους ειδικούς για την οικονομία της Ευρώπης.

……………………..

Το περιοδικό αναφέρει πως η αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη Τουρκία δεν θα περιμένει επί μακρόν στην πύλη της Ευρώπης και ότι είναι ανάγκη μια ώρα αρχύτερα να κερδηθεί αυτή η χώρα. Τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν ενταχθεί η μοίρα της Ευρώπης θα καθορίζεται από χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: