ΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΡΜΕΝΙΟΥ….

Εφ Μπιργκιούν  25-9-2011

Έχασε λόγω του ονόματος της

Η Μπουσέ Γιώργκα κέρδισε τις εξετάσεις και πήγε στο σχολείο για συνέντευξη. Περιμένει την σειρά της και σκέφτεται τα πιθανά ερωτήματα. Το πιο σημαντικό και επαναλαμβανόμενο ερώτημα που δέχεται είναι το ¨Ποια η σημασία του επωνύμου σας ;¨. Η Μπουσέ κάθε φορά απαντά πως δεν ξέρει. Και η συνέντευξη περατώνεται. Και παρά το ότι η παρά το ότι έχει ψηλότερους βαθμούς από τους άλλους φοιτητές δεν μπορεί να κερδίσει τις εξετάσεις και να εγγραφεί στο σχολείο. Η μητέρα της Γκιουλ Γιώργκα συνδέει την κατάσταση με το επώνυμο. ¨Μήπως σκέπτονται πως είμαστε Αρμένιοι¨. Και όμως ¨7 γενιές πίσω δεν υπάρχει Αρμένιος¨ στην οικογένεια.

Η Μπουσέ έμαθε ότι έχασε στην συνέντευξη την Πέμπτη το απόγευμα από την λίστα που αναρτήθηκε στο σχολείο. Μαζί με την μητέρα της και τον μουχτάρη της συνοικίας Εγκέ τρέχουν κατά την τελευταία μέρα των εγγραφών σε λύκεια. Πρώτα πήγαν στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας του Μάμακ όπου ρώτησαν ¨τι μπορούμε να κάνουμε για εγγραφή¨. Από εκεί οι αρμόδιοι τους παρέπεμψαν στο Τεχνικό και Επαγγελματικό λύκειο του Μάμακ. Ο διευθυντής του Λυκείου τους είπε : ¨Δεν έχουμε μέρος. Εκεί όπου πετύχατε στο Επαγγελματικό-τουριστικό λύκειο Άγκυρας έχει μέρος για εσάς. Οι δικές μας τάξεις είναι γεμάτες. Την εγγραφή σας πρέπει να την κάνετε εκεί όπου πετύχατε¨, και η οικογένεια βγαίνει στον δρόμο την τελευταία μέρα των εγγραφών.

ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ…

Χωρίς αποτέλεσμα από τη Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας Μάμακ, η οικογένεια και ο μουχτάρης πήγαν στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας Τσάνκαγιας. Ούτε από εκεί όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Η Μπουσέ πιστεύει ότι στο Επαγγελματικό-Τουριστικό Λύκειο Άγκυρας όπου πέρασε δεν την έγραψαν λόγω του επωνύμου της. Θέλει το δίκιο της. Από την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας της λένε πως ¨Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, συμπληρώστε έγγραφη καταγγελία¨. Αλλά οι εγγραφές τελείωσαν αυτήν την Παρασκευή. Και καθώς η Μπουσέ δεν γράφτηκε έχει το άγχος μήπως ¨δεν θα πάω φέτος σχολείο ;¨.

……………

Ο Αλή Καχραμάν μουχτάρης της συνοικίας Εγκέ δηλώνει : ¨Κατά την γνώμη μου οι ανησυχίες της οικογένειας είναι λογικές. Λόγω του επωνύμου νόμισαν πως το παιδί είναι Αρμένισα και δεν την γράφουν.

………………..

………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: