¨ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ¨

Ιστοσελίδα Askerhaber 28-9-2011

Γιατί όχι γυναίκες στην ΜΙΤ

Ερωτήματα τίθενται σχετικά με το αν γίνονται διακρίσεις υπέρ των ανδρών στην πρόσληψη προσωπικού στην ΜΙΤ

Στις εξετάσεις που ανακοίνωσε η Εθνική υπηρεσία Πληροφοριών πάλι έθεσε ως όρο να είναι άντρες. Η ΜΙΤ κατά τις τελευταίες τρεις περιόδους δεν προσλαμβάνει γυναικείο προσωπικό.

Όταν πέρσι η ΜΙΤ προσέλαβε πάλι μόνο άντρες η πρόεδρος της επιτροπής ισότητας Αντρών-Γυναικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Γκιουλντάλ Ακσίτ γράφοντας επιστολή προς τον τότε διοικητή της ΜΙΤ Εμρέ Τανέρ, τον είχε ρωτήσει ¨Γιατί δεν προσλαμβάνετε γυναίκες ως προσωπικό ;¨.

¨ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ¨

Σύμφωνα με την είδηση της Gazeteport στην απάντηση που έστειλε ο Εμρέ Τανέρ στην Ακσίτ ανέφερε πως ¨Το προσωπικό που θα αναλάβει ακθήκοντα στην υπηρεσία και ειδικότερα αυτοί που θα υπηρετήσουν στα νοτιοανατολικά πρέπει να είναι θαρραλέο και ανθεκτικοί σε πιέσεις και στρες. Οι γυναίκες εντοπίζονται εύκολα και εκδηλώνουν αδυναμίες. Για αυτό το λόγο η προτίμηση μας είναι υπέρ των ανδρών-μελών προσωπικού.

Η ΜΙΤ στις 21 Ιουλίου 2011 αποτελούνταν κατά 81,1% από άντρες και κατά 18,9% γυναίκες. Μέχρι πέρσι γυναίκες είχαν φτάσει μέχρι την θέση του υποδιευθυντή της ΜΙΤ και την Διεύθυνση Στρατηγικών Πληροφοριών. Το 78,5% του προσωπικού της ΜΙΤ είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού που είναι 36-45 ετών συνιστά και το μεγαλύτερο μέρος με 38,8%.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: