ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εφ. Ραντικάλ 30-9-2011

Τέλος οι εξαγωγές προς την Συρία

 Η ένταση με την Συρία είχε την αντανάκλαση της στην οικονομία. Η Συρία από τις 25 Σεπτεμβρίου σταμάτησε τις εισαγωγές της από την Τουρκία.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Η πολιτική ένταση ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία απλώθηκε και στην οικονομία. Η συριακή πλευρά αποφάσισε να σταματήσει την εισαγωγή κάθε τουρκικού προϊόντος. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τερματίζονται οι ύψους 1 δις 152 εκ. εξαγωγές προς τη Συρία.

Η απόφαση που λήφθηκε από τον πρωθυπουργό Αντίλ Σεφέρ στάλθηκε σε όλα τα τελωνεία της Συρίας και αναφέρει ότι πλέον ¨Απαγορεύεται η εισαγωγή προϊόντων που έχουν τελωνειακό φόρο πάνω από 5%¨.

Έγινε ενημέρωση

 Χτες από το υπουργείο Οικονομικών στάλθηκε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο σε όλες τις εξαγωγικές μονάδες. Όλες οι μονάδες που εξάγουν στην Συρία αναζητούνται και ενημερώνονται μία μία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Ορυκτών και Μεταλλείων Κωνσταντινούπολης Μουράτ Ακγιούζ ανέφερε πως η απόφαση αυτή περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα εξαγόμενα προϊόντα λέγοντας : ¨Αφορά τρόφιμα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας και χημικά υλικά. Αυτό σημαίνει το τέλος των εξαγωγών ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία.¨

Ο Ακγιούζ πιστεύει πως πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε για να τιμωρήσει την Τουρκία και λέει πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση¨.

………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: