ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Εφ. Ζαμάν 30-9-2011

Ο Ερντογάν έδωσε ημερομηνία για το νέο σύνταγμα : πρώτο μισό του 2012

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν πρώτη φορά έδωσε ημερομηνία για το θέμα της αλλαγής του συντάγματος. Ο Ερντογάν τόνισε ότι με το άνοιγμα της βουλής θα επικεντρωθεί στο θέμα του συντάγματος και είπε ¨ Στο θέμα του χρονικού διαστήματος εύχομαι στο πρώτο μισό του 2012 να έχουμε τελειώσει αυτήν την δουλειά¨.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επιτροπή είναι ανοιχτή σε βοήθεια και έξω από την βουλή. Χρησιμοποίησε την φράση πως ¨Αυτό πλέον πρέπει να είναι ένα πολιτικό σύνταγμα¨.

…………………

Πριν αναχωρήσει από την ¨Μακεδονία¨ σε συνέντευξη τύπου παρείχε πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι, ενώ απάντησε και σε ερωτήσει επικαιρότητας των δημοσιογράφων.

………………………

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν από την Μακεδονία όπου είχε πάει για ταξίδι δύο ημερών άσκησε κριτική στην Ε.Ε. Συναντήθηκε στα Σκόπια με τον ομόλογο του Νίκολα Γκρουέφσκι και παρείχε στήριξη στην υποψηφιότητα της ¨Μακεδονίας¨ για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν στην συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε μετά από την συνάντηση, ανέφερε πως η Ε.Ε. στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ασκεί πρακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και είπε πως ¨Μην ανησυχείτε καθόλου, η ¨Μακεδονία¨ θα μπει πριν από εμάς στην Ε.Ε. Εμείς θα μπούμε μετά από εσάς στην Ε.Ε. Για αυτό εγώ από τώρα σας εύχομαι με το καλό¨. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας άρχισαν το 2005 και της ¨Μακεδονίας¨ πέρσι. Ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα της ασυμφωνίας της ¨Μακεδονίας¨ για το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, παρείχε ισχυρή στήριξη στα Σκόπια. Ο Ερντογάν είπε πως ¨ Το δίκιο της Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος είναι αναφαίρετο. Το όνομα της Ελλάδας είναι καθορισμένο : Ελλάδα. Προσεγγίσεις του τύπου ¨Όχι, στο παρελθόν μας ανήκε¨ κλπ δεν είναι σωστές.

……………..

One Response to ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

  1. kra says:

    Εκ του κόρακος κρά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: