ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εφ. Ακσάμ 2-10-2011

Στα χαρακώματα για ψηφιακή επίθεση

Ιδρύθηκε στην Τουρκία ο πρώτος στρατός ψηφιακής ασφάλειας. Ο στρατός αυτός θα αποτελείται από 200 στρατιωτικούς που θα γίνουν χάκερ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφάλειας Πληροφοριών Μουσταφά Αλκάν προειδοποίησε : Από τιε 24/7 κινδυνεύουμε.

Μετά τα WikiLeaks και τους Anonymous η ψηφιακές απειλές ήρθαν στην επικαιρότητα και αυτό κινητοποίησε τον Σύλλογο Ασφάλειας Πληροφοριών. Σχηματίστηκε ψηφιακός στρατός πολιτών. Τον στρατό αυτός που σχηματίστηκε με την επωνυμία ¨Εθνικό Συμβούλιο Συντονισμού Ψηφιακής Ασφάλειας¨, τον στηρίζουν ακαδημαϊκοί, σύλλογοι και δημόσιες υπηρεσίες.

Στο Συμβούλιο Ειδικών θα μετάσχουν ειδικοί της ψηφιακής ασφάλειας, στο Επιστημονικό συμβούλιο ακαδημαϊκοί, στην Συμβουλευτική Επιτροπή δημόσιες υπηρεσίες και ανώτατοι διοικούντες του ιδιωτικού τομέα. Ο στρατός θα έχει περίπου 200 άτομα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφάλειας Πληροφοριών Μουσταφά Αλκάν , ανέφερε πως στο Συμβούλιο των ειδικών εκτός από χάκερ με λευκό και μαύρο καπέλο θα μετάσχουν και ειδικοί στην ψηφιακή ασφάλεια από τον ιδιωτικό τομέα και είπε πως ¨ Θα σχηματίσουμε ομάδα από χάκερ. Οι χάκερ είναι αυτοί που ξέρουν αυτή τη δουλειά καλύτερα από όλους¨. Ο Αλκάν ανέφερε ότι και το πιστωτικό σύστημα είναι σε κίνδυνο και είπε πως ¨Η Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας πληροφοριών είναι μέσα στις 10 χειρότερες χώρες¨.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανεπιστημίου Γκαζί Σερέφ Σαγίρογλου μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες σχηματίστηκαν 47 χιλιάδες νέες ψηφιακές απειλές, ενώ κατά μέσο όρο κάθε μέρα σχηματίζονται 15 χιλιάδες νέες απειλές. Ο Σαγίρογλου είπε πως ¨Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Οι πόλεμοι σε ψηφιακό περιβάλλον έχουν αρχίσει. Πλέον τους πολέμους δεν τους κάνουν οι στρατοί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ασφάλειας πληροφοριών Μουσταφά Αλκάν ανέφερε πως οι απειλές έγιναν γνωστές με τα WikiLeaks και τους Anonymous, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη. Είπε : ¨ Από τις 24/7 υπόκειται σε επιθέσεις. Το ποιες από τις στρατηγικές πληροφορίες μας τέθηκαν υπό έλεγχο και πως αυτές θα χρησιμοποιηθούνε δεν ξέρουμε. Χιλιάδες σέρβερ μας ¨σκλαβώνονται¨. Πολύ απόρρητες πληροφορίες μας χρησιμοποιούνται ως απειλή για την χώρα.

Στην ψηφιακή δύναμη ασφάλειας θα ζητηθούνε μέλη από τους εξής φορείς : Γενικό Επιτελείο Στρατού, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργεία Επικοινωνιών, Επιστήμης, Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης, Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, Aselsan, Havelsan, BTK, TÜBİTAK, Αρχηγείο Αστυνομίας, Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας, και γνωστές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ασφάλεια πληροφοριών. Επίσης από την Κοινωνία Πληροφορικής, Ίδρυμα Πληροφορικής, TÜBİSAD, YASAD, Συμβούλιο Διαδικτύου, TOBB, Δικηγορικό Σύλλογο, Σύλλογο Συμβολαιογράφων, TÜRMOB και TMMOB. Για την υποδομή των επικοινωνιών θα ληφθούνε μέλη από τις εταιρίες Türksat, TTNet, Turkcell, Avea, Vodafone, Superonline, Oracle, και Türk Telekom.

2 Responses to ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

  1. Ανώνυμος says:

    να γινουν και Ραππερ μετα…

  2. Παράθεμα: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ « Greek National Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: