ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Εξόρμηση του CHP για τη Δυτική Θράκη

Όπως ανακοινώθηκε, ο καταγόμενος από τη Δυτική Θράκη, δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν που έχασε για μικρό ποσοστό τη θέση του βουλευτή όταν έβαλε υποψηφιότητα κατά τις προηγούμενες γενικές εκλογές στην Τουρκία, ετοίμασε φάκελο που περιλαμβάνει τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Το φάκελο αυτό προώθησε στον βουλευτή του CHP Οσμάν Κορουτούρκ για να τον παρουσιάσει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό ο Κορουτούρκ πρόκειται να καταθέσει επερώτηση προς την τουρκική κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στη Σμύρνη, δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν, σχολίασε θετικά την απόφαση του τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν να επιστραφεί η μειονοτική περιουσία που βρίσκεται στην Τουρκία και δήλωσε: «Τα οικόπεδα σε Ξάνθη και Κομοτηνή που ανήκουν σε μουσουλμανικά βακούφια έχουν κατασχεθεί μέσω απαλλοτρίωσης. Από το 1980 μέχρι σήμερα τα μέλη της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας, που είχαν εκλεχθεί ως διαχειριστές της βακουφικής περιουσίας στη Δυτική Θράκη απαξιώθηκαν. Δυστυχώς η διαχείριση της βακουφικής γης που μας άφησαν οι πρόγονοι και οι παππούδες μας δεν μας ανήκει ακόμα. Το 2008, η ελληνική Βουλή ψήφισε νόμο σχετικά με την ανάδειξη των διαχειριστών της βακουφικής περιουσίας μέσω εκλογών. Ο νόμος αυτός όμως δεν εφαρμόστηκε. Αυτό που ζητάμε τώρα από την Ελλάδα, είναι να εφαρμόσει τον εν λόγω νόμο αλλάζοντας μόνο ένα με δύο άρθρα. Τη βακουφική μας περιουσία διαχειρίζονται άτομα που έχουν διορισθεί από το κράτος. Μοναδική μας επιθυμία είναι την περιουσία μας αυτή να τη διαχειρίζονται άτομα που θα εκλέγουμε εμείς».

Ο Οζτζάν δήλωσε ακόμα ότι στα πλαίσια του άρθρου 19 που βρισκόταν σε ισχύ κατά την περίοδο 1955-1998,το κράτος μέσα από ειδικές διαδικασίες, αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια από δεκάδες χιλιάδες άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν από τη Δυτική Θράκη.

Επιπροσθέτως, όπως έγινε γνωστό, ο Αϊντίν Οζτζάν ετοίμασε και ένα φάκελο που περιλαμβάνει θέματα όπως η μειονοτική εκπαίδευση, η Μουφτεία, τα βακούφια, η κατάσταση όσων έχουν απολέσει την ιθαγένειά τους και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών της διαχειριστικής επιτροπής βακουφικής περιουσίας. Το φάκελο αυτό παρέδωσε στον βουλευτή του CHP, Οσμάν Κορουτούρκ. Ο Κορουτούρκ πρόκειται να καταθέσει επερώτηση επί του θέματος.

Περιοδικό Αζινλίκτσα 1-10-2011

 

One Response to ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

  1. Γιώργος says:

    Για τους τόσους Έλληνες που κατοικούν σε ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ κάποιος δικός μας Πολιτικός η έστω φιλόδοξος πολιτικός θα ενδιαφερθεί;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: