ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ-ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Εφ. Ραντικάλ 3-10-2011

Δήθεν αυτοί που αγόραζαν ακίνητα δεν ήταν οι ¨ξένοι¨ μας !

Το 70% των σπιτιών και ακινήτων που με βάση τις εγγραφές στο κτηματολόγιο αγοράστηκαν από ξένους, στην ουσία ήταν αγορές από Τούρκους που κατοικούνε στην Ευρώπη.

ΑΓΚΥΡΑ – Κατέρρευσε ο μύθος πως οι ξένοι ¨Συγκεντρώνουν σπίτια και οικόπεδα στην Τουρκία¨. Στοιχεία σχετικά με τις 10 χώρες που αγοράζουν τα περισσότερα σπίτια και οικόπεδα δείχνουν πως σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται για άτομα τουρκικής καταγωγής. Με βάση αυτά τα στοιχεία για τις 10 χώρες φαίνεται ότι το 70% των αγορών τους έγινε από άτομα τουρκικής καταγωγής. Έτσι από 47 εκ. 236 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που αγόρασε η Γερμανία, οι τουρκικής καταγωγής πήραν τα 38 εκ. 23 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης αμοιβαιότητας η Τουρκία επιτρέπει τις αγορές ακινήτων σε χώρες που αντίστοιχα επιτρέπουν σε Τούρκους να αγοράσουν. Στα πλαίσια αυτά επικεφαλής στις 10 πρώτες χώρες που αγοράζουν ακίνητα έρχεται η Γερμανία. Ακολουθούνε Αυστρία, Αγγλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Δανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ιρλανδία και Ρωσική Ομοσπονδία. Συνολικά 106.606 άτομα από αυτές τις χώρες προτίμησαν να αγοράσουν ακίνητα στην Τουρκία. Εξ αυτών οι 26.154 είναι τουρκικής καταγωγής.

Με βάση τα στοιχεία που ανανεώνονται κάθε μέρα, η συνολική έκταση που αγόρασαν αυτές οι χώρες εντός των συνόρων της Τουρκίας είναι 76.788.278 τετραγωνικά μέτρα. Εξ αυτών τα 53.911.939 τετραγωνικά μέτρα πουλήθηκαν σε ξένους τουρκικής καταγωγής ή όπως λένε σε ¨μουστακαλήδες ξένους¨. Έτσι από τους 27.255 ανθρώπους της Γερμανίας που αγόρασαν ακίνητα, οι 13.573. είναι τουρκικής καταγωγής. Από τα 9.884 άτομα που είναι από την Ελλάδα και αγόρασαν ακίνητα στην Τουρκία, οι 8845 είναι Τούρκοι. Και από τα αγορασθέντα 2,8 εκ, τετραγωνικά μέτρα τα 2,3 αγοράστηκαν από Τούρκους.

………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: