¨ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ¨

Ισραηλινά ΜΜΕ : Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά

Η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονόθ σε άρθρο της με τίτλο ¨ Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά¨ ασκεί έντονη κριτική στην Τουρκία και γράφοντας πως ¨Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν ένας Τούρκος ή Ισραηλινός πιλότος αισθανόμενος πως απειλείται πατήσει το κουμπί του πύραυλου¨ τονίζει την πιθανότητα μιας προβοκάτσιας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ – Εξακολουθούνε τα αντιτουρκικά άρθρα και σχόλια στα ισραηλινά ΜΜΕ. Στο άρθρο με τίτλο ¨Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά¨ της εφημερίδας Αχρονόθ ασκείται έντονη κριτική στην Τουρκία.

………………….

Στο άρθρο που υπάρχουν βαριές κατηγορίες περιέχονται τα εξής :

¨Οι Τούρκοι παίζουν με την φωτιά. Ανάμεσα στους διπλωματικούς καβγάδες και τις λεκτικές διαμάχες του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με το Ισραήλ και την διευκόλυνση στρατιωτικής σύγκρουσης υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Αυτός ο άνθρωπος που όλοι πίστευαν πως είναι μεθοδικός, σχεδιάζει καλά, και έχει σαφείς στόχους στην αντιισραηλινή του πρακτική άρχισε να φέρεται ενστικτωδώς.¨

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΧΙΣΕ ¨ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ¨

Στο άρθρο επίσης γίνεται αναφορά σε δήλωση Ισραηλινών αξιωματούχων σχετικά με τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων στη Μεσόγειο που λένε πως ¨παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή¨ ενώ αναφέρεται επίσης πως ¨Πριν λίγες εβδομάδες ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό πολεμικό πλοίο ευρισκόμενο στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου, πήγε από τα βόρεια προς τα νότια και ακολουθώντας την ρότα που είχε το πλοίο Μαβί Μαρμαρά άρχισε να πλησιάζει σε αφύσικο βαθμό τις Ισραηλινές ακτές. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πλοίο αν και δεν μπήκε στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, γενικά τα πολεμικά πλοία προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ενημερώνουν τις φιλικές χώρες σχετικά με την πορεία που ακολουθούνε¨

¨ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ¨

Το πλοίο στο Ισραήλ ¨χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου¨, και αφού τίθεται το ερώτημα εάν ο τουρκικός στόλος του Ερντογάν χρησιμοποιήθηκε ή όχι για να δοκιμάσει την εγρήγορση και την συμπεριφορά του Ισραήλ, εστιάζει μετά στο γεγονός πως στις 20 Σεπτεμβρίου τα τουρκικά πλοία κινήθηκαν προς την περιοχή όπου γίνονται οι γεωτρήσεις.

Η Γεντιότ Αχρονόθ ισχυρίζεται πως η Τουρκία στην Μεσόγειο και στον αέρα και στη θάλασσα αυξάνει ¨αναιτιολόγητα τις επιχειρήσεις της¨ και υποστηρίζει πως οι πτήσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή είναι διαφορετικές από παλιότερα. Το άρθρο συνεχίζει ως εξής :

¨ΜΠΡΙΦΙΝΓΚ ΣΕ ΑΡΑΒΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ¨

Ανώτατος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ, πριν μικρό διάστημα κάλεσε τους Άραβες πρεσβευτές στην Άγκυρα και περηφανεύτηκε πως μερικές φορές σε περιοχή κοντά στις ακτές της Συρίας έδιωξαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα. Αφήνοντας κατά μέρος εάν αυτό είναι μισή αλήθεια ‘ή όνειρο, αυτό που είναι φανερό είναι ότι η γλώσσα της Τουρκίας μετατοπίζεται από τις ύβρεις σε παιχνίδια πολέμου.¨

¨ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

Η εφημερίδα γράφει πως αυτά τα παιχνίδια ¨μπορεί να τελειώσουν άσχημα¨ και αφού προσθέσει πως ¨ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ παρακάλεσε τους Τούρκους ομολόγους του να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά¨……..

……………………..

Εφ. Ραντικάλ 4-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: