ΑΣΚΗΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Άσκηση-τύπου απειλής από την Τουρκία προς την Συρία

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ως χώρο διεξαγωγής της ετήσια άσκησης Επιστράτευσης ¨Κεραυνός¨ το Χατάι. Στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η άσκηση θα διεξαχθεί στην περίοδο 5 με 13 Οκτωβρίου από την υπαγόμενη στον Σ.Ξ. 39η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Χατάι μετά την ένταση που έχει προηγηθεί τον τελευταίο καιρό με την Συρία.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου αναφέρεται ότι η μια από τις ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί από τις Τουρκικές ΄Ένοπλες Δυνάμεις, η άσκηση επιστράτευσης ¨Κεραυνός 2011¨ θα εκτελεστεί από την 39η Μηχανοκίνητη Μεραρχία στην Αλεξανδρέττα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην άσκηση που θα διεξαχθεί στην περίοδο από 5 έως 13 Οκτωβρίου 2011, θα ελεγχτεί το σύστημα επιστράτευσης, το έφεδρο προσωπικό που θα μετάσχει στην άσκηση θα εκπαιδευτεί στα καθήκοντα τους κατά την επιστράτευση,

……………………..

Στην άσκηση ¨Κεραυνός 2011¨ ανακοινώθηκε πως θα μετάσχουν 730 έφεδροι, 40 οχήματα, μια ιδιωτική εταιρία μεταφορών, καθώς και στοιχεία από δημόσιες υπηρεσίες και φορείς. Η άσκηση αυτή πέρσι είχε γίνει στην Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην 9η Αεροπορική Βάση στο Μπαλικεσίρ.

…………….

Εφ. Χουριέτ 5-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: