ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Ελεύθεροι οι δύο νέοι

Ο δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θράκης Φερχάτ Τουζέρ και η τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Άγκυρας Μπερνά Γιλμάζ μετά από 601 μέρες κράτησης με την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ -επειδή στις 14-3-2010 κατά την διάρκεια της ομιλία του Ερντογάν στο Συνέδριο των Ρωμά είχαν ανοίξει πανό που έλεγε ¨Θέλουμε δωρεάν Παιδεία και θα την πάρουμε¨- τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το 10ο Κακουργιοδικείο αποφάσισε ότι θα δικαστούνε χωρίς να είναι κρατούμενοι. Ο Γιουσούφ Γιλμάζ-πατέρας της Μπερνά και η Χαγιάτ Τουζέρ-μητέρα του Φερχάτ γιόρτασαν με δάκρυα την απόφαση. Άλλοι συγγενείς αγκάλιασαν ο ένας τον άλλο φωνάζοντας πως ¨επήλθε η δικαιοσύνη¨.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αποφυλάκιση τους

Την διαδικασία παρακολούθησαν οι βουλευτές του BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ και Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ, από το CHP οι Μαχμούτ Τανάλ, Σουλεϊμάν Τσελεμπί και Αλαατίν Γιουκσέλ, ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τουργκούτ Καζάν και ο δημοσιογράφος Αλή Σιρμέν. Ο Φερχάτ Τουζέρ είχε τοποθετηθεί φυλακές τύπου F στην Καντίρα, ενώ η Μπερνά Γιλμάζ στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοι. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 24-5-2011 το 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση και των δύο φοιτητών και την απελευθέρωση τους, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

¨Μπαμπά είμαι αθώα, να είσαι περήφανος¨

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Γιουσούφ Γιλμάζ-πατέρας της Μπερνά Γιλμάζ εξηγέρθη λέγοντας :

¨Επί 4 χρόνια σπουδάσαμε αυτό το παιδί με στερήσεις. Το απέβαλαν από την σχολή. Αυτή μου είπε «Μπαμπά μη στεναχωριέσαι για μένα, δεν έκανα κάποιο έγκλημα, να είσαι περήφανος¨. Δεν είναι δυνατόν να μην στεναχωρηθεί κανείς ¨

Η Χαγιάτ Τουζέρ-μητέρα του Φερχάτ Τουζέρ ανέφερε πως ήταν δικαίωμα του γιού της να ζητά δωρεάν παιδεία και είπε πως ¨Κλάπηκαν δύο χρόνια από το παιδί μου. Δεν είναι έγκλημα να ζητάς δωρεάν παιδεία. Επιθυμώ να τελειώσει πια αυτό το βασανιστήριο¨.

Ο Φερχάτ Τουζέρ και η Μπερνά Γιλμάζ που είχαν φυλακιστεί με την κατηγορία πως ήταν μέλη οργάνωσης όταν άνοιξαν πανό την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, πλέον μετά από 601 μέρες απελευθερώθηκαν. Το δικαστήριο έκρινε πως θα δικαστούνε χωρίς να παραμείνουν κρατούμενοι.

Εφ. Χουριέτ 7-10-2011

 

Σχόλιο : Το ουσιαστικό ¨έγκλημα¨ που έκαναν οι δύο νέεοι είναι ότι ¨πρόσβαλαν¨  τον ¨σουλτάνο¨ Ερντογάν.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: