¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΒΡΟΥΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ;¨

Να η απάντηση από τα πλέον αρμόδια χείλη σχετικά με το ¨Τι θα γίνει αν βρούνε οι Ελληνοκύπριοι πετρέλαιο;¨

Το πλέον γνωστό ερώτημα σχετικά με την κρίση Τούρκων και Ελληνοκυπρίων σχετικά με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι το εξής : ¨Εάν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο τι θα γίνει ; Η Τουρκία θα επέμβει, θα εμποδίσει τους Ελληνοκύπριους ;¨.

Σχετικά με αυτό το θέμα ρωτήσαμε σήμερα τον ΥΠΕΞ της ΤΔΒΚ Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη : ¨Εάν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο δεν τους εμποδίζουμε. Αλλά πάμε κι εμείς και βγάζουμε από εκεί πετρέλαιο¨.

Ο Οζγκιουργκιούν τονίζει πως η συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς από την αρχή ¨δεν είναι να προβληθούνε εμπόδια, αλλά η αμοιβαιότητα¨, και προσθέτει πως ¨Σίγουρα δεν εμποδίζουμε. Πάμε κι εμείς και βγάζουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.¨

Εν ολίγοις δηλαδή εάν οι Ελληνοκύπριοι βρούνε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην περιοχή Αφροδίτη ή σε οποιοδήποτε σημείο γύρω από το νησί, τότε και η τουρκική πλευρά θα στείλει στο ίδιο σημείο πλοία για να βγάλει πετρέλαιο.

Εάν τα πλοία βρεθούνε αντιμέτωπα τι γίνεται ; Για αυτό δεν υπάρχει απάντηση. Ο Οζγκιουργκιούν δηλώνει : ¨Εμείς δώσαμε άδεια για έρευνες πετρελαίου στην ΤΡΑΟ στις τέσσερεις πλευρές του νησιού, στον βορά στον νότο, στην ανατολή και στην δύση. Εάν τα πλοία βρεθούνε αντιμέτωπα τι θα γίνει δεν ξέρω, Αυτό θα το δούμε τότε. Αυτό που είναι αληθινό όμως είναι πως σε τέτοια συνάντηση εμείς δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

…………………

Εφ. Χουριέτ 6-10-2011

One Response to ¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΒΡΟΥΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ;¨

  1. cowboy says:

    Kala , if you violate the Cyprus borders and AOZ automatically you are responsible for any loses in life and property ! The West can take care of its business without you Turkey !like in other places , and the radar could be installed on Cyprus too in the worst case scenario.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: