ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΛΝΤΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Υπουργός Ενέργειας της T.C. Γιλντίζ : ¨Έστω και αν δεν κάνουμε γεώτρηση στην Κύπρο βρισκόμαστε στην Μεσόγειο

Ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως σε περίπτωση που υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα από το Πίρι Ρέις δεν θα γίνουν γεωτρήσεις και είπε πως ¨Δεν βγαίνουμε όμως από την Μεσόγειο. Το βάρος που προσδίδουμε στην Μαύρη θάλασσα μπορούμε να το μεταφέρουμε στην Μεσόγειο.

 Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ που μετείχε στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Δημοκρατία της Ν. Αφρικής, κατά το ταξίδι του γυρισμού απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο.

Μετά από μια ερώτηση απάντησε τα εξής :

Θα ήταν αδικία να λεχθεί ότι το Πίρι Ρέις αδυνατεί να κάνει σεισμογραφικές έρευνες. Το Πίρι Ρέις μπορεί να κάνει σεισμικές έρευνες, και μπορεί να συλλέξει στοιχεία. Στην Μαύρη Θάλασσα υπάρχει ένα πλοίο γεωτρήσεων με μηδέν χιλιόμετρα της Excon Mobil. Κόστισε 1,5 δις $ και χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε εμάς. Το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά στον κόσμο. Το Πίρι Ρέις μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του. Προσδοκία μας δεν είναι να κάνει γεωτρήσεις.

Το είδα σε εφημερίδα και σάστισα. Φωτογραφία με πλοίο γεωτρήσεων και δίπλα το Πίρι Ρέις. Δεν είναι το ίδιο λέει. Μα φυσικά δεν είναι το ίδιο. Το ένα είναι πλοίο σεισμικών ερευνών και το άλλο πλοίο γεωτρήσεων.¨

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι λήφθηκαν τα αποτελέσματα από το Πίρι Ρέις και είπε πως ¨ Κάνοντας δυσδιάστατες ή τρισδιάστατες έρευνες μπορεί να πείτε αν εδώ υπάρχει πετρέλαιο. Κάνετε γεώτρηση και μπορεί να βγει πετρέλαιο. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε γεωτρήσεις οπουδήποτε βρίσκεστε στην Μεσόγειο.

Όταν τον ρώτησαν ¨Τα αποτελέσματα του Πίρι Ρέις ήταν αρνητικά. Θα κάνετε μήπως πάλι γεωτρήσεις για πολιτικούς λόγους ;¨, απάντησε πως ¨Σίγουρα όχι, δεν θα κάνουμε. Μια γεώτρηση κοστίζει 150-200 εκατομμύρια δολάρια. Δεν τα θυσιάζουμε για αυτό. Εμείς δεν κάνουμε γεωτρήσεις για το δικό τους πολιτικό γινάτι.¨

……………..

………………

Τουρκοκυπριακή εφ. Κίμπρις 6-10-2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: