ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

Κωνσταντινούπολη. Ο Μπασρί Βαρντάρ είναι στην φυλακή καθώς χρησιμοποιούσε λαθραίο ρεύμα. Για μήνες η οικογένεια και ο δικηγόρος του προσπαθούνε να πετύχουν την απελευθέρωση του. Η διαδικασία όμως προχωρά πολύ αργά. Και επιπλέον τα απαραίτητα έγγραφα ξαφνικά εξαφανίστηκαν.

Ο Μπασρί Βαρντάρ που τιμωρήθηκε σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση επειδή χρησιμοποιούσε λάθραία ρεύμα, με βάση τον νόμο εκτέλεσης ποινών είδεν την ποινή του να μειώνεται σε 4 χρόνια και 2 μήνες και τον Φεβρουάριο του 2011 συνελήφθη και στάλθηκε στις φυλακές Μέτρις. Πριν συλληφθεί έπαθε καρκίνο στον μυελό των οστών και η κατάσταση του στην φυλακή χειροτέρεψε.

 Η οικογένεια και ο δικηγόρος Φαζίλ Αχμέτ Ταμέρ άρχισαν την διαδικασία για την απελευθέρωση του στην Ιατροδκαστική υπηρεσία. Η διαδικασία άρχισε στις 26-4-2011 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Λόγος για αυτό η αργοκίνητη γραφειοκρατεία και κάποια έγγραφα που χάθηκαν.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία βρίσκοντας λειψά τα έγγραφα, με επιστολή της προς την εισαγγελία του Μπακίρκιοι στις 29-6-2011 ζητά την αποστολή της αναφοράς και της ιατρικής βεβαίωσης.

Για καιρό δεν έγινε τίποτε. Μετά από λάθος στάλθηκαν στις φυλακές ¨Σηλυβρίας¨. Με προσπάθειες του δικηγόρου Ταμέρ το έγγραφο έφτασε στις φυλακές Μέτρις. Τώρα όμως χάθηκε το συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο.

Ο δικηγόρος Ταμέρ περιέγραψε πως η εισαγγελία του Μπακίρκιοι έστειλε το έγγραφο στην φυλακή κι ότι η ίδια η διοίκηση των φυλακών του είπε πως «Το έγγραφο ήρθε, στις 19 Σεπτεμβρίου θα μεταφερθεί στην ιατροδκαστική υπηρεσία».

Καθώς όμως ο άρρωστος Μπασρί Βαρντάρ δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όταν ο δικηγόρος αναζήτησε την διοίκηση των φυλακών, βρέθηκε αντιμέτωπος με την απαάντηση πως ¨Σε εμάς τέτοιο έγγραφο δεν ήρθε¨.

Ο δικηγόρος Τανέρ αναφέρει πως το πρόβλημα πηγάζει από την ανααισθησία και λέει : ¨Σε εκείνη την φυλακή υπάρχει ένας καρκινοπαθής. Η διοίκηση της φυλακής είναι υποχρεωμένη να δει τι συνέβη. Αλλά εδώ όχι να ρωτήσουν μόνοι τους, αυτοί χάνουν και τα έγγραφα που τους έρχονται.¨

Είπε πως ο ίδιος έχει αντίγραφο των εγγράφων, πως τα έστειλε με φαξ στην διοίκηση των φυλακών και δήλωσε πως ¨Η διαδικασία άρχισε. Μέσα σε δύο μέρες θα μεταφερθεί στο Εκαπαιδευτικό και Ερευνητικό νοσοκομείο στην Σαμάτια-Κωνσταντινούπολης

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 7-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: