ΤΕΛΕΤΗ ΚΗΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Έγινε η ταφή του 21 ετών στρατιώτη-μάρτυρα Ντογρουκαρτάλ

Ξεπροβοδήθηκε για το τελευταίο του ταξίδι ο 21 ετών στρατιώτης Ερτζάν Ντογρουκαρτάλ ο οποίος έγινε μάρτυρας σε περιοχή του Σέμντινλι του νομού Χακκάρι, όταν κοντά στο τμήμα Στρατοχωροφυλακής Ορτακλάρ και κατά την ώρα που περνούσε στρατιωτικό κομβόι, εξερράγη νάρκη που είχαν τοποθετήσει νωρίτερα οι τρομοκράτες.

Η τελετή για τον στρατιώτη Ερτζάν Ντογρουκαρτάλ τελέσθηκε στο Κισίμ τζαμί του Ατάκιοι. Στην τελετή μετείχαν ο πατέρας του ο Τζοσκούν, η μητέρα του η Μαϊζέ, αδέρφια και συγγενείς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο στρατηγός-διοικητής του 3ου Σ.Σ. Χουλουσί Ακάρ, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και πολλοί πολίτες.

Η Μαϊζέ Ντογρουκαρτάλ αποχαιρετώντας τον γιό της πριν από το ναμάζι, επί μακρόν έκλαιγε αγκαλιάζοντας το τυλιγμένο με την Τουρκική σημαία φέρετρο. Ο πατέρας Τζοσκούν Ντογρουκαρτάλ πριν από την τελετή είπε :¨Ο γιός μου δεν πέθανε. Η πατρίδα να είναι καλά. Οι στρατιώτες μας υπάρχουν για να προστατεύουν την πατρίδα¨.

Ο πονεμένος πατέρας χειροκροτήθηκε όταν είπε ¨Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν-η πατρίδα δεν διαιρείται-ο Ερτζάν δεν πέθανε¨ και ζήτησε από τους μετέχοντες στην κηδεία να χειροκροτήσουν. Οι μετέχοντες απάντησαν με χειροκροτήματα.

Την ώρα που το τυλιγμένο με την Τουρκική σημαία φέρετρο έφτασε στην αυλή του τζαμιού, οι περίπου 500 μετέχοντες στην τελετή χειροκροτώντας κραύγασαν το σύνθημα ¨Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν-η πατρίδα δεν διαιρείται¨ και καταράστηκαν την τρομοκρατία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ προσφέροντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια ευχήθηκε ¨Ο Αλλάχ να δίνει υπομονή¨.

Ο δεκάχρονος Ομουρτζάν Ντογρουκαρτάλ-αδερφός του μάρτυρα ντυμένος στρατιωτικά και εν μέσω δακρύων χαιρέτισε στρατιωτικά και είπε : ¨Και εγώ θα πάω, κι εγώ θα πολεμήσω. Θα εκδικηθώ για τον αδερφό μου¨ . Ο άλλος αδερφός Οζτζάν Ντογρουκαρτάλ είπε : ¨Δεν πολεμάνε αντρίκια και γενναία. Ξεδιάντροπα στήνουν προδοτικές παγίδες. Το αίμα του αδερφού μου δεν θα μείνει έτσι¨. Η μητέρα Μαϊζέ Ντογρουκαρτάλ κατά την ώρα που αγκάλιαζε το φέρετρο πριν το ναμάζι έγινε άσχημα, και την παρηγόρησαν οι συγγενείς.

Η σωρός του στρατιώτη-μάρτυρα Ερτζάν Ντογρουκαρτάλ ο οποίος μια μέρα πριν πεθάνει είχε ζητήσει συγχώρεση από την μητέρα του, μετά την τελετή μεταφέρθηκε με κλίβανο πυροβόλου. Ακολούθως ο μάρτυρας Ερτζάν Ντογρουκαρτάλ αποδόθηκε στο χώμα στο νεκροταφείο Εσενγιούρτ .

 

Ιστοσελίδα Askerhaber 8-10-2011

One Response to ΤΕΛΕΤΗ ΚΗΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

  1. Καλά πιλάφια με τον Προφήτη. Ο επόμενος παρακαλώ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: