¨ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ¨

Ο ¨Κουρασμένος Ηρακλής¨ αύριο στο σπίτι του

Το μισό του αγάλματος ¨Κουρασμένος Ηρακλής¨ που ήρθε από τις ΗΠΑ με το αεροπλάνο με το οποίο ήρθε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, στάλθηκε στο μουσείο της Αττάλειας, και αφού εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συνένωσης του με το υπόλοιπο μισό, αύριο θα φιλοξενήσει πλέον επισκέπτες.

Στην ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ιμπραήμ Ατζάρ ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν στο μουσείο της Αττάλειας οι εργασίες συνένωσης και συντήρησης του πάνω μέρους του αγάλματος του Ηρακλή –επονομαζόμενου και ως ο κουρασμένος Ηρακλής¨ που είχε έρθει από τις ΗΠΑ. Ο Ατζάρ ανέφερε ότι επίσης περατώθηκαν οι εργασίες σχετικά με τον εκθεσιακό χώρο του αγάλματος. Είπε πως ¨Θα εκτεθεί στο πλέον εκλεκτό σημείο του μουσείου της Αττάλειας και τα εγκαίνια θα γίνουν από τον κύριο υπουργό μας Ερτουγρούλ Γκιουνάι¨.

Ο Ατζάρ ανέφερε ότι μετά από πολλές προσπάθειες του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι το άγαλμα παραλήφθηκε από το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης και με το αεροπλάνο του πρωθυπουργού Ερντογάν ήρθε στην Αττάλεια και λέει πως ¨Μας τίμησε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός πήρε στο αεροπλάνο του το έργο τέχνης και το έφερε. Η χώρα μας στηρίζει το παρελθόν της. Αυτό αποτελεί μια έκφραση ισχύος¨.

Ο Ατζάρ υπογράμμισε πως ένα σημαντικό έργο επιστρέφει στα εδάφη του και είπε πως υπάρχουν και άλλα έργα που λαθραία έφυγαν από την Αττάλεια και εκτίθενται στο εξωτερικό. Ο Ατζάρ ανέφερε πως η Τουρκία στηρίζει την ιστορία της και είπε πως ¨Τα μνημεία που εμφανίστηκαν σε αυτά τα εδάφη πρέπει να εκτίθενται σε αυτά τα εδάφη¨.

Το άγαλμα του ¨Κουρασμένου Ηρακλή ¨ που είχε φύγει λαθραία από την Αρχαίο Πόλη της Περγάμου εντοπίστηκε ότι εκτίθετο στο μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, και 31 χρόνια αργότερα παραλήφθηκε από τις ΗΠΑ και στις 25 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στην Τουρκία με το αεροπλάνο του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Εφ. Χουριέτ 8-10-2011

4 Responses to ¨ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ¨

 1. Παράθεμα: ¨ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ¨ « Greek National Pride

 2. Ανώνυμος says:

  ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 3. sheep logique says:

  Ο κουρασμένος Ηρακλής επέστρεψε στα χώματα που τον γέννησαν, σιγά σιγά πρέπει να γυρίσουν και αυτοί που τον δημιούργησαν, που λέγαν τις ιστορίες του , που του έγραψαν ποιήματα, που του έφτιαξαν θυσιαστήρια, που χαρίζουν το όνομά του στα παιδιά τους, που ακόμα περιμένουν τον Ηρακλή να εμπνεύσει τον νέο Αχιλλέα που θα τους ελευθερώσει απ τα δεινά την μοίρας τους.
  Ξεκουράσου Ηρακλή στην αιχμαλωσία των Οθωμανών και γίνε ακόμα ένας πετρωμένος μάρτυρας που φωνάζει πως αυτή η γη ανήκει σε αυτούς που την ζωντάνεψαν.

 4. Ανώνυμος says:

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ «..Η χώρα μας στηρίζει το παρελθόν της. Αυτό αποτελεί μια έκφραση ισχύος…». Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΩΑ;

  ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΕΡΑ;

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: