ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 1937-1938

Αίτημα για αποζημίωση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντέρσιμ την εποχή του Ατατούρκ.

ΑΓΚΥΡΑ – Ο βουλευτής του Τούντζελι Καμέρ Γκεντς του κόμματος CHP υπέβαλε στην προεδρία της βουλής ¨Πρόταση νόμου για την αποζημίωση αυτών που ζημιώθηκαν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Τούντζελι κατά τα έτη 1937-1938¨. Στο βασικό αιτιολογικό της πρότασης γίνεται λόγος για τα γεγονότα 1937-1938 και αναφέρονται τα εξής :

¨Ως αποτέλεσμα σοβαρών στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν κατά τα έτη 1937-1938, υπήρξαν πολίτες που κατά άδικο τρόπο σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση. Μπροστά σε αυτά τα γεγονότα, έστω και αν δεν είναι δυνατή η πλήρης ανακούφιση και αποζημίωση για την σωματικό και ψυχικό πόνο του λαού του Τούντζελι, η μικρή ενίσχυση που θα διασφαλίσει το κράτος θα υποδηλώνει την έκφραση λύπης για την καταπιεση και θα είναι και επωφελές για να απομακρυνθεί και το θέμα από την επικαιρότητα.

ΤΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Με βάση την πρόταση μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προσφυγών στα πλαίσια αυτού του νόμου και δύο μήνες μετά την δημοσίευση του θα ιδρυθούνε κατά τόπους επιτροπές για τον εντοπισμό των ζημιών. Οι επιτροπες αυτές θα τελειώσουν τις εργασίες τους ενός ενός έτους. Η επιτροπή θα εντοπίζει όταν υπάρχει προσφυγή ατόμου που υπέση ζημία ή των κληρονόμων του ή των νόμιμων εκπροσώπων εάν υπήρξε ή όχι ζημία.

…………………

Εφ. Νέτγκαζέτε 9-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: