ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ

Ερντογάν προς τον Σαρκοζί : Εσύ τακτοποίησε πρώτα τον εαυτό σου !

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί: Βγαίνει στην Αρμενία ο Γάλλος πρόεδρος και δίνει συμβουλές κατά το δοκούν. Εσύ πρώτα τακτοποίησε τον εαυτό σου. Άλλα λέει στη Γαλλία, άλλα στην Αρμενία και εντελώς διαφορετικά όταν έρχεται στην Τουρκία, μα τέτοια αναποφάσιστη διπρόσωπη, τριπρόσωπη, πενταπρόσωπη πολιτική δεν γίνεται.

ΑΓΚΥΡΑ – Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ευχαρίστησε για τις συλλυπητήριες επισκέψεις και για τα μηνύματα. Ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής :

…………………

¨Ιστορικές εξελίξεις γίνονται στην περιοχή μας. Όπου στον κόσμο υπάρχει μια κοινότητα με σκυμμένο κεφάλι και σε αδιέξοδο, εκεί είναι και η Τουρκία. Η φήμη της χώρας μας μεγαλώνει κάθε μέρα. Αυτό το είδαμε στην Σομαλία, στην Χιλή, στην Αϊτή, στο Πακιστάν, στην πλατεία Ταχρίρ, στην Λιβύη και στην Τυνησία. Παρά την μεγάλη αυτή επιδοκιμασία, με λύπη μας βλέπουμε να δεχόμαστε άδικη κριτική. Αποτελεί εθνικό μας συμφέρον όλοι μας να σκεφτόμαστε ανάλογα με το μέγεθος της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έχει κάποια κρυφή ατζέντα. Με βάση το βιβλίο μας μια διακυβέρνηση που δεν πηγάζει από τον λαό και προστατεύεται μόνο με βία και καταπίεση δεν είναι ποτέ νόμιμη. Η Τουρκία θα συνεχίσει τον δρόμο της χωρίς συμβιβασμούς στην κατεύθυνση των αρχών και των συμφερόντων της. Για μι ακόμη φορά με αποφασιστικότητα εκφράσαμε τις θέσεις μα μπροστά στην διεθνή κοινότητα.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Την Αφρική δεν την βλέπουμε στην βάση των συμφερόντων αλλά στην βάση της φιλίας.

. ……………………..

Βγαίνει στην Αρμενία ο Γάλλος πρόεδρος και δίνει συμβουλές κατά το δοκούν Εσύ πρώτα τακτοποίησε τον εαυτό σου. Άλλα λέει στη Γαλλία, άλλα στην Αρμενία και εντελώς διαφορετικά όταν έρχεται στην Τουρκία, μα τέτοια αναποφάσιστη διπρόσωπη, τριπρόσωπη, πενταπρόσωπη πολιτική δεν γίνεται. Η πολιτική πρώτα από όλα είναι τιμιότητα. Στην χώρα σου έχεις 600 χιλιάδες Αρμένιους και 500 χιλιάδες Τούρκους. Με την Τουρκία έχεις σχέσεις. Εάν όμως δεν σκέφτεσαι μεγαλόπνοα αλλά στην βάση μικροσυμφερόντων, τότε συγχώρα με αλλά η Τουρκία δεν είναι λουκούμι που καταπίνεται εύκολα. Ο ικανός κρατικός αξιωματούχος πρέπει να σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.¨

………………

Εφ. Ραντικάλ 11-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: