ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΟΤ

Τούρκοι αρπάζουν σε φτηνές τιμές γιότ από τους γείτονες

Τούρκοι κυνηγάνε να πάρουν γιότ σε τιμές-κελεπούρι από την Ελλάδα που είναι στο χείλος της πτώχευσης. Πάνω από 300 άτομα διαπραγματεύονται να αγοράσουν γιότ από την Ελλάδα. Πλέον όσοι θέλουν να αγοράσουν γιότ δεν το κάνουν χωρίς πρώτα να κοιτάξουν στην Ελλάδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Τούρκοι αρπάζουν τα πολυτελή γιότ που βγήκαν προς πώληση στην Ελλάδα. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι Τούρκοι συρρέουν στις μαρίνες της Ελλάδας που είναι γεμάτες με αγγελίες πώλησης και κλείνουν τα γιότ σε τιμές μισοτιμής. Μόνο τον τελευταίο μήνα πάνω από 300 Τούρκοι διαπραγματεύτηκαν γιότ στην Ελλάδα. Μπρόκερ λένε πως εκατοντάδες γιότ πήραν τον δρόμο για την Τουρκία.

Λόγω του αδιεξόδου της υπερχρέωσης από το οποίο δεν μπορεί να βγει με τίποτε η Ελλάδα όλοι πουλάνε ότι κατέχουν.

Από την μια μεριά τα χρέη στις τράπεζες και από την άλλη η αδυναμία πληρωμής των φόρων της ελληνικής κυβέρνησης, γέμισαν τις μαρίνες με αγγελίες πώλησης.

Αρκετές πωλήσεις γιότ γίνονται στα κρυφά. Οι τιμές των γιότ τα οποία τα κυνηγά η ελληνική κυβέρνηση, κυμαίνονται από 300 χιλιάδες ευρώ έως 12 εκατομμύρια ευρώ. Καθώς οι γείτονες υπό το άγχος των μετρητών έριξαν τις τιμές των γιότ κάτω από τα 50%, αυτό κινητοποίησε ατούς που αγαπάνε την θάλασσα στην Τουρκία. Ο διευθυντής της BC Marin Ερντέμ Γκιουρλέρ αναφέρει πως σε σχέση με πέρσι οι αγγελίες πώλησης αυξήθηκαν κατά 60% και λέει πως ¨Εκατοντάδες κατασχεμένα γιότ μαζεύτηκαν από τις τράπεζες στην Ελλάδα. Από την άλλη το ΣΔΟΕ κάνει εφόδους στις μαρίνες. Για αυτό υπήρξε έκρηξη στις πωλήσεις γιότ. Ακόμα και μοντέλα του 2010-2011 πουλιούνται στο 40-50% της τιμής τους. Για αυτό οι Τούρκοι που θέλουν να αγοράσουν γιότ παίρνουν το δρόμο για την Ελλάδα. Έχουν και το πλεονέκτημα ότι έχουν μετρητά. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν αγοράζει γιότ χωρίς να κοιτάξει στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το 90% των επιχειρηματιών που αγόρασαν γιότ τα πήραν από τους γείτονες. ¨………………..

Εφ. Ραντικάλ 8-10-2011

One Response to ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΟΤ

  1. Παράθεμα: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΟΤ « Greek National Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: