ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Καταπληκτική αντίφαση στον ¨Ζιρβέ¨

Μια μέρα πριν από το τελεσίγραφο της 27ης Απριλίου που χαρακτήριζε την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ ως ¨δουλειά θρησκευτικών ομάδων¨ είχε γίνει απόρρητη σύσκεψη στην Στρατοχωροφυλακή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Στο βιβλίο ¨Μίσος/μια δολοφονία εθνικής συμφωνίας¨ του ανταποκριτή της Ραντικάλ Ισμαήλ Σαϊμάζ που κυκλοφόρησε χτες περιέχεται μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Στο βιβλίο γίνεται υπενθύμιση πως στην διαβόητη ανακοίνωση της 27ης Απριλίου του Γενικού Επιτελείου αναφερόταν  το περιστατικό στην Μαλάτια ως παράδειγμα ¨εμπλοκής της θρησκείας στην πολιτική¨, ενώ αναφέρεται επίσης πως η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας πριν από το περιστατικό είχε κάνει επανειλημμένα σεμινάρια για την ¨ιεραποστολή¨ καταφεύγοντας μάλιστα σε παράνομες μεθόδους.

Ο Σαϊμάζ στο βιβλίο του γράφει πως ακριβώς μια μέρα πριν από την ανακοίνωση της 27ης Απριλίου με ¨προσπάθειες¨ του συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ-Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας πραγματοποιήθηκε μια απόρρητη σύσκεψη κατά την οποία ετοιμάστηκαν τρεις αναφορές πι οποίες συσχέτιζαν το ΠΚΚ με τις ιεραποστολικές δραστηριότητες και δημιουργούσαν την εντύπωση πως οι δολοφονίες είχαν διαπραχτεί από το κόμμα ΑΚΠ και την κοινότητα του Φετουλλάχ Γκιουλέν.

Στο βιβλίο που βγήκε από τις εκδόσεις Kalkedon εκτός από την φρικτή δολοφονία στις 18-4-2007 στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ των τριών προτεσταντών Νετζατί Αϊντίν, Ουγούρ Γιουκσέλ και Τίλμαν Γκάσκε, περιγράφεται με λεπτομέρειες το πώς μέσα σε 10 χρόνια οι ιεραπόστολοι κατέστησαν από το κράτος ¨εθνική απειλή¨ , ενώ περιέχονται και λεπτομέρειες για τις επιθέσεις ενάντια σε αυτήν την ομάδα. Στο βιβλίο αναφέρονται μια-μια οι δραστηριότητες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας σχετικά με το θέμα των ιεραπόστολων.

Δραστηριότητες ενάντια στην ιεραποστολή

Ο Σαϊμάζ στο βιβλίο του αποκαλύπτει ότι τον δρόμο ο της βίας απέναντι στους προτεστάντες τον άνοιξαν οι ίδιες οι ¨αντιιεραποστολικές¨ δραστηριότητες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας. Εντέλει πληροφορίες που βγήκαν μετά από επιχείρηση της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας στο θέμα των ¨ιεραποστολικών δραστηριοτήτων ¨ βγήκε εκτός νόμου.

Με βάση τις πληροφορίες με εντολή της Περιφερειακής Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής Καισάρειας στις 25 και 26 Μαίου 2006 και κατά την ¨Σύνοδο ακροδεξιών Δραστηριοτήτων¨ που γινόταν στην Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας, έγινε και ένα σεμινάριο για τις ιεραποστολές. Ως ομιλητής κλήθηκε ο Ρουχί Αμπάτ-ερευνητής της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Ινονού.

Με βάση τα έγγραφα μετά από ¨προσπάθειες¨ του συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ και του ακαδημαϊκού Αμπάτ υπήρξε επαφή με τον παλιό μητροπολίτη Μερσίνας Ιλκέρ Τσινάρ. Εκείνη την εποχή ο Ιλκέρ Τσινάρ ήταν στέλεχος πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής Μερσίνας και ¨μεταγράφηκε¨ στην Στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας. Αργότερα τον Δεκέμβριο του 2006 έγιναν συσκέψεις στην Στρατοχωροφυλακή με θέμα τους ιεραπόστολους και με την συμμετοχή του συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ, του Διευθυντή Πληροφοριών ταγματάρχη Χαϊντάρ Γεσίλ, του ακαδημαϊκού Ρουχί Αμπάτ και του τέως μητροπολίτη Ιλκέρ Τσινάρ. Μετά από το τέλος των δύο συσκέψεων στις 16-1-2007 η Στρατοχωροφυλακή Μαλάτιας με σκοπό να τεθεί υπό παρακολούθηση ο εκδοτικός οίκος Ζιρβέ άνοιξε έναν φάκελο παρακολούθησης με την επωνυμία ‘Yaşam-01’ και έτσι οι ιεραπόστολοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Με βάση την κατάθεση στην υπόθεση Εργκενέκον του κρυφού μάρτυρα Ντενίζ Ουιγκάρ ο Τσινάρ-στέλεχος τη Στρατοχωροφυλακής κατά την σύσκεψη είπε ¨Θα κάνουμε κάτι προς εκφοβισμό του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ, ώστε να αποτρέψουμε τις ιεραποστολικές δραστηριότητες και να απειλήσουμε τους ιεραπόστολους. Αυτό είναι μια εντολή που ήρθε από ψηλά¨. Η Σταρτοχωροφυλακή Μαλάτιας ζήτησε από τον Τσινάρ να έρθει στις 26-4-2007.

Κατά τις ίδιες ημερομηνίες έγινε μια ακόμη απόρρητη σύσκεψη. Με βάση την κατάθεση του κρυφού μάρτυρα Ντενίζ Ουιγκάρ σε αυτή τη σύσκεψη ετοιμάστηκαν τρεις διαφορετικές αναφορές που συσχέτιζαν το ΠΚΚ με τους ιεραπόστολους και δημιουργούσαν την εντύπωση πως οι δολοφονίες είχαν διαπραχτεί από το κόμμα ΑΚΠ και την κοινότητα του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Ο συνταγματάρχης Ουλγκέρ και ο ταγματάρχης Γεσίλ στις καταθέσεις τους στην εισαγγελία αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η Στρατοχωροφυλακή αντί να διερευνήσει πως έγιναν οι δολοφονίες έθεσε υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο του ιεραπόστολου Γκιοκχάν Ταλάς ο οποίος στο παραλίγο διασώθηκε από την σφαγή. Ένα άλλο επίσης άτομο του οποίου υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ήταν ο γνωστός μέσα στην Προτεσταντική κοινότητα Μπεχνάν Κονουτγκάν. Η πέμπτη σύνοδο που έγινε στις 9-6-2007 σε μια πανσιόν στο Τάσουτζου της Μερσίνας. Σε αυτήν μετείχαν ο ταγματάρχης Γεσίλ, ο Ρουχί Αμπάτ και ο Ιλκέρ Τσινάρ με σκοπό να συντάξουν αναφορά με τίτλο ¨Ιεραποστολικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του παγκόσμιου Ιμπεριαλισμου¨.

…………………..

Εφ. Ραντικάλ 11-10-2011

One Response to ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  1. Παράθεμα: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ « Greek National Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: