ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΡΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην Τουρκία

Οπαδοί του Άσαντ συγκεντρώθηκαν στην Δαμασκό την πρωτεύουσα της Συρίας για να ευχαριστήσουν την Ρωσία και την Κίνα που εμπόδισαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενάντια στην Συρία.

Στην συγκέντρωση υπήρχαν συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Τουρκία. Στο συλλαλητήριο αυτό πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Επτά Θαλασσών, μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Συρίας, παράλληλα με τα συνθήματα ευχαριστίας προς Ρωσία και Κίνα, υπήρχαν συνθήματα ενότητας και στήριξης προς τον Μπασάρ Άσαντ. Πάνω από το συλλαλητήριο πέταξαν στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία άνοιξαν σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Με βάση την είδηση του πρακτορείου Αναντολού, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως ¨Αλεβίτες, Σουνίτες, Σιίτες Χριστιανοί, Κούρδοι, Άραβες, δεν έχουμε διακρίσεις ανάμεσα μας¨, ¨Όχι στον δογματισμό, ναι στην ενότητα της Συρίας¨, ¨Ο λαός θέλει τον Μπασάρ¨, καθώς και συνθήματα ενάντια στην Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Προειδοποιούσαν επίσης την Ε.Ε. να μην επεμβαίνει στην Συρία. Διαδηλωτής ονόματι Αχμέτ Εμπού Αλάα ανέφερε πως θα στηρίζει μέχρι τα τέλος τον Άσαντ και δήλωσε πως ¨Για όσο ο λαός τον στηρίζει δεν θα γίνει τίποτε. Αλλάχ, Συρία και Μπασάρ, μας φτάνουν¨.

Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Εμπού Χουσείν δήλωσε πως βρίσκεται εδώ για να ευχαριστήσει την Ρωσία και την Κίνα και για να στηρίξει τον Μπασάρ Άσαντ και δήλωσε πως η Συρία δεν θα καταρρεύσει και θα είναι πάντα ισχυρή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ SMS

Μια μέρα πριν είχαν φύγει με sms πολλά μηνύματα που καλούσαν τον κόσμο να μετάσχει στην διαδήλωση, στην οποία εκτός από τις σημαίες του κόμματος Μπάαθ και της Χεζμπολλάχ υπήρχαν και τεράστιες σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας. Εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή ατόμων από διάφορα δόγματα και θρησκείες.

………………..

Εφ. Ραντικάλ 12-10-2011

Σχολιάστε