ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ….

Δουλεύουμε πολύ, πληρωνόμαστε λίγο

Η έρευνα έγινε σε 40 χώρες. Η Τουρκία στην ¨λίστα ικανοποίησης¨ είναι στην 32η θέση. Με βάση τις ώρες εργασίας ο Τούρκος εργαζόμενος δουλεύει περισσότερο.

Ο οργανισμός OECD (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με έδρα το Παρίσι, μετά από έρευνες σε 40 χώρες διαπίστωσε κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι ή όχι. Με βάση τις βαθμολογίες σε ευτυχίας και η ευημερίας η Τουρκία βρίσκεται στην 32 θέση στην λίστα της ικανοποίησης.

Με βάση την είδηση του καναλιού NTV η OECD κινείται στην βάση 11 κριτηρίων, μεταξύ των οποίων το εισόδημα, στέγαση, υγεία, δουλειά κ.α. Όπως φαίνεται από την έρευνα το πιο σημαντικό κριτήριο είναι τα έσοδα. Το ακολουθούνε η υγεία, το καθαρό περιβάλλον και το ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης. Σύμφωνα με την αναφορά όμως το υψηλό εισόδημα δεν σημαίνει πάντα καλή ζωή.

Εν περιλήψει η αναφορά της OECD αναφέρει τα εξής :

………………….

Στην ερώτηση για το αν ήταν ευχαριστημένοι ή όχι από την ζωή τους, την πρώτη θέση στις θετικές απαντήσεις την έδωσαν στη Δανία, την δεύτερη στη Δανία, την Τρίτη η Νορβηγία, την 32 θέση η Τουρκία και στην τελευταία θέση είναι η Κίνα.

Στην ερώτηση ¨Πως νοιώθετε σήμερα¨ η Τουρκία έδωσε τις λιγότερο θετικές απαντήσεις, παίρνοντας την τελευταία θέση. Τις περισσότερες θετικές γνώμες έδωσαν η Δανία, με την Ισλανδία να είναι στην δεύτερη θέση και την Ιαπωνία στην τρίτη.

Στις χώρες με τον πλέον ενεργό πολιτικά πληθυσμό πρώτες έρχονται η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Δανία. Σε αυτές τις χώρες το 60% των ανθρώπων είχαν επαφή με κάποιον πολιτικό, ενώ μετείχαν σε μια συλλογή υπογραφών ή σε μια διαδήλωση. Οι λιγότερο δραστηριοποιούμενοι είναι οι Τούρκοι, οι Πορτογάλοι και οι Ρώσοι. Η Τουρκία σε αυτή τη λίστα είναι τελευταία.

Στο θέμα των διαμαρτυριών για το πράσινο του περιβάλλοντος στις πρώτες θέσεις είναι η Ιταλία και η Τουρκία. Η Τουρκία βρίσκεται στην 2η θέση. Ο ένας στους τρεις κατοίκους στη χώρα διαμαρτύρεται πως το πράσινο είναι λίγο στη χώρα.

Ανάμεσα στις χώρες η πλέον εργαζόμενη είναι η Τουρκία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ολλανδία.

………………….

Στο θέμα της ικανοποίησης από το εργασιακό περιβάλλον 9 στους 10 πολίτες από Δανία, Νορβηγία, Αγγλία, Σουηδία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία δηλώνουν ικανοποιημένοι. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Τουρκία είναι ένας στους δύο και στην Ελλάδα δύο στους τρεις. Η Τουρκία είχε τους λιγότερο ευχαριστημένους από το εργασιακό περιβάλλον.

Εφ. Ακσάμ 14-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: