Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ….

4 χιλιάδες γυναίκες δολοφονήθηκαν

Στην ανακοίνωση που έβγαλε η για πρώτη φορά φέτος διοργανωθείσα ¨Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Αττάλειας¨ τονίζεται πως στην Τουρκία ο αριθμός των γυναικών που δολοφονήθηκαν μέσα σε 180 μέρες έφτασε τις 130, και ότι από το 2005 και εντέυθεν δολοφονήθηκαν 4.000 γυναίκες.

Στην ανακοίνωση που ανέγνωσε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζεϊνέπ Οράλ τονίζεται πως η βία σε βάρος των γυναικών αποτελεί βαριά παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, διάκριση και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

……………

Στην ανακοίνωση περιέχονται και οι εξής φράσεις :

¨Μία στις τρείς γυναίκες στην Τουρκία υπόκειται σε βία. Το ποσοστό των γυναικών που υπόκεινται σε σωματική βία φτάνει το 34%. Με βάση τα στοιχεία του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Τουρκία στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων βρίσκεται στην 126η θέση ανάμεσα σε 134 χώρες. Κατά τα τελευταία 7 χρόνια οι δολοφονίες γυναικών αυξήθηκαν κατά 1400%, κατά τους τελευταίους 6 μήνες υπήρχαν περιστατικά βίας σε 26 χιλιάδες οικογένειες, και σε 180 μέρες μέσα ο αριθμός των δολοφινηθέντων γυναικών έφτασε τις 130. Από το 2005 και εντεύθεν σχεδόν 4 χιλιάδες γυναίκαν έπεσαν θύματα αυτής της βίας………¨

Εφ. Ραντικάλ 13-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: