ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ

Και ο Αταλάι έγινε σαν τον Αγάρ

Άγκυρα – Την ώρα που ο πρωθυπουργός εισέρχεται σε μια περίοδο που τείνει να μοιάσει στην Τσιλλέρ, υιοθετώντας στο κουρδικό θέμα όχι πολιτικές επίλυσης αλλά καταστροφής, ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι άρχισε να μοιάζει με τον Μεχμέτ Αγάρ !

Η δεκαετία του 90 είχε σφραγιστεί από τα λόγια του Αγάρ πως ¨εγώ εξ ονόματος του κράτους έκανα χίλιες επιχειρήσεις¨. Σήμερα λοιπόν ο Μπεσίρ Αταλάι ενάντια στο ΠΚΚ δηλώνει πως ¨Θα ανταποδώσουμε χίλιες φορές περισσότερο¨.

Ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι μιλώντας σε διάσκεψη του ΑΚΠ έκανε μια από τις πιο επικίνδυνες δηλώσεις των τελευταίων ετών. Ο Αταλάι ανέφερε πως ανταποδίδονται και θα συνεχίσουν να ανταποδίδονται χίλιες φορές περισσότερα ενάντια στο ΠΚΚ και ότι ¨Το άνοιγμα θα συνεχιστεί, θα διαχωρίσουμε πολίτες και τρομοκράτες¨.

Ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δεν θα γυρίσει ποτέ στην δεκαετία του 1990 αλλά λέγοντας πως ¨Θα ανταποδώσουμε χίλιες φορές περισσότερο¨ χρησιμοποιεί ακόμη πιο φοβερά λόγια από εκείνη την διάσημη φράση του Αγάρ.

Ο Αταλάι κατηγορώντας τα τελευταία γεγονότα ισχυρίστηκε πως το ΠΚΚ επιθυμεί να σαμποτάρει την διαδικασία εκδημοκρατισμού.

Ο Αταλάι δίνοντας το μήνυμα πως το θέμα θα λυθεί με στρατιωτικές μεθόδους είπε πως ¨Οι εντός και εκτός συνόρων επιχειρήσεις υπήρξαν επιτυχείς, και σημαντικά ονόματα του ΠΚΚ σκοτώθηκαν ¨.

Ο ¨υπουργός των ανοιγμάτων¨ Αταλάι σε μια περίοδο όπου έχει δηλώσει πως ¨Η Αμερική στηρίζει πλήρως τον αγώνα μας. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις¨, με τις τελευταίες του δηλώσεις διακήρυξε την περίοδο ¨Τσιλλεροποίησης¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 17-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: