ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

¨ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ¨

Ανακοίνωση του υπουργού Μπαγίς σχετικά με το μάθημα Εθνικής Ασφάλειας

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς ανέφερε πως αποτελεί σπατάλη οι αξιωματικοί να αφήνουν τις δουλειές τους και να παραδίδουν μαθήματα εθνικής ασφάλειας και δήλωσε πως ¨Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει παράδειγμα όπου ένστολοι αξιωματικοί του στρατού να πηγαίνουν στα λύκεια και να παραδίδουν μαθήματα στα παιδιά¨.

Ο Μπαγίς αναφερόμενος σε ένα τμήμα της κριτικής που υπάρχει στην αναφορά της Ε.Ε. για την Τουρκία και αναφέρεται στην απόσυρση του στρατού από την πολιτική, είπε ότι και ο ίδιος συμφωνεί και δήλωσε :

¨Την ‘ώρα που έχουμε δασκάλους ιστορίας για το μάθημα της εθνικής ασφάλειας και την ώρα που έχουμε πολλούς πολίτες δασκάλους μας που μπορούνε να διδάξουν εκείνο το μάθημα, πιστεύω πως είναι σπατάλη οι στρατιωτικοί που έχουν ως καθήκον να διαφυλάττουν τη χώρα, να αφήνουν τις δουλειές τους και να έρχονται με τις στολές να παραδώσουν εκείνο το μάθημα στα σχολεία. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει παράδειγμα όπου ένστολοι αξιωματικοί του στρατού να πηγαίνουν στα λύκεια και να παραδίδουν μαθήματα στα παιδιά¨.

Ο υπουργός Μπαγίς ανέφερε πως αυτή η πρακτική είναι και λανθασμένη και σπάταλη και είπε πως οι αξιωματικοί που παραδίδουν μαθήματα μπορούνε να αξιοποιηθούνε για την άμυνα της χώρας, στον αντιτρομοκρατικό αγώνα ή σε άλλα καθήκοντα.

Ο Μπαγίς ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη μπορούνε να εισέλθουν στα μαθήματα οι δάσκαλοι ιστορίας και είπε πως ¨Είναι ανάγκη και η εικόνα του σχολείου μας να είναι πολιτική¨.

……………..

Ιστοσελίδα Askerhaber 17-0-2011

Σχόλιο : Εμείς φυσικά και δεν έχουμε τέτοιο μάθημα στην Ελλάδα, Προφανώς κάποιοι κρίνουν πως δεν μας χρειάζεται…

 

 

 

 

 

One Response to ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  1. Αντώνης Φίλης says:

    Όπως και κανείς Ευρωπαίος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: