ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ

Πρωθυπουργική λίστα δολοφονιών

Οι λίστες της πατρίδα μας είναι διαβόητες. Μια από αυτές ήταν στα χέρια της πρωθυπουργού Τανσού Τσιλλέρ. Στις 4-11-1993 η Τσιλέρ είχε δηλώσει πως ¨Ξέρουμε τα ονόματα των επιχειρηματιών και καλλιτεχνών που πληρώνουν χαράτσι στο ΠΚΚ και θα λογοδοτήσουν¨. Διαβόητες είναι και οι συμπτώσεις στην χώρα μας. Μετά την ανακοίνωση της Τσιλλέρ ο επιχειρηματίας Μπεχτσέτ Τζαντούρκ και ο οδηγός του Ρετζέπ Κουζού δολοφονήθηκαν.

Αργότερα ο δικηγόρος Γιουσούφ Εκιντζί. Αργότερα οι Φεβζί Ασλάν και Σαχίν Ασλάν. Μετά ο επιθεωρητής του υπουργείου Υγείας Νεμίκ Ερντογάν, οι δικηγόροι Μεντέτ Σερχάτ και Φαίκ Τζαντάν και μετά οι Σαβάς Μπουλντάν, Αντνάν Γιλντιρίμ και Χατζή Καραγί. Όλοι δολοφονήθηκαν. Κάποιος έτσι απέδιδε λογαριασμό σε κάποιους, κάποιοι είχαν μια λίστα. Άλλωστε δεν κρυβόταν καν ότι ο αγώνας ήταν με κάθε τρόπο. Ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και μετέπειτα υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ στην κατάθεση του στην επιτροπή διερεύνησης για την υπόθεση Σουσουρλούκ είχε δηλώσει: “Εις το όνομα του κράτους διεξάγαμε 1000 επιχειρήσεις¨. Ακόμη και η Τσιλλέρ είχε δηλώσει ¨Τιμημένος αυτός που δέχεται αλλά και αυτός που ρίχνει σφαίρα εξ ονόματος του κράτους¨.

Οι ομολογίες του τέως στελέχους των ειδικών επιχειρήσεων και κρατουμένου για την υπόθεση Σουσουρλούκ Αϊχάν Τσαρκίν ήταν πολύ σημαντικές. Μπορούνε να συμβάλουν και στην επίλυση του Κουρδικού θέματος και να ωφελήσουν στην αποκάλυψη της δομής των συμμοριών εντός του κράτους.

(εφ. Ραντικάλ, 13-10-2011)

One Response to ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ

  1. Παράθεμα: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ « Greek National Pride

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: