ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πριν να τα διαβάσει άλλαξαν τη ζωή του

Η λίστα βιβλίων που είχε ετοιμάσει ο φοιτητής για να διαβάσει προκάλεσε την σύλληψη του. Κάποια από τα βιβλία είχαν απαγορευτεί την δεκαετία του 70 και αργότερα επιτράπηκαν.

ΑΓΚΥΡΑ- Αποκαλύφθηκε ότι ως στοιχείο για την σύλληψη πέντε φοιτητών που κατηγορούνται πως είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και σχεδίαζαν δράση έναντι σε εναντιόφρονη ομάδα φοιτητών, θεωρήθηκε μια ¨λίστα βιβλίων προς ανάγνωση¨. Κατά την ανάκριση του ύποπτου φοιτητή Αλή Χαϊντάρ Γιλντίζ στην εισαγγελία τον ρώτησαν ¨Ποιος ο λόγος ύπαρξης της λίστας βιβλίων για τα οποία υπάρχει απόφαση ανάκλησης κυκλοφορίας ;¨.

Με βάση το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία της Άγκυρας συνελήφθησαν πέντε φοιτητές που φέρεται να ανήκουν σε 4 διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις, και οι οποίοι είχαν συναντηθεί και ετοίμαζαν δράση ενάντια σε εναντιόφρονες φοιτητές. Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του φοιτητή Αλή Χαϊντάρ Γιλντίζ βρέθηκε λίστα με 15 τίτλους βιβλίων. Με την δικαιολογία ότι για κάποια από τα βιβλία υπήρχε απόφαση ανάκλησης κυκλοφορίας τους, η λίστα κρίθηκε ως τεκμήριο για την ιδιότητα του μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

…………………

Ο Μουράτ Γιλμάζ-δικηγόρος του Γιλντίζ τονίζει πως κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε μόνο μια λίστα με τίτλους βιβλίων και δήλωσε : ¨Οι σχετικές με τα βιβλία αποφάσεις είχαν ληφθεί την εποχή της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου. Τώρα αυτά τα βιβλία πουλιούνται ελεύθερα στα βιβλιοπωλεία. Κατά την εκδίκαση θα παρουσιάσουμε μερικά από αυτά στα δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι πλέον δεν θα γράφονται καν λίστες βιβλίων. Έχουμε δει βιβλία που μαζεύονται κατά τις αστυνομικές εφόδους, αλλά το να θεωρείται ακόμη και η λίστα με αυτά ως κατηγορία, αποτελεί μια πρωτιά.¨

Οι φοιτητές θα παρουσιαστούνε ενώπιον του δικαστή στις 21-1-2012.

Εφ. Ραντικάλ 18-10-2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: