ΣΧΕΤΙΚΑ

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Πάνε 12 χρόνια τώρα που παρακολουθούμε και μεταφράζουμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Τουρκίας, της Κατεχόμενης Κύπρου και της μειονότητας στη Θράκη, για λογαριασμό του 15νθήμερου «Αντιφωνητή» που εκδίδουμε στην Κομοτηνή και κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα (κι εκτός αυτής).

Στη διάρκεια των χρόνων αυτών, και με την πολύτιμη αρχική βοήθεια Τούρκων φίλων μας – πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα, αντιληφθήκαμε το τεράστιο κενό γνώσεων και πληροφόρησης που έχουμε ως χώρα και ως κοινωνία σχετικά με την Τουρκία.

Είναι εξωφρενικό αλλά ισχύει: έχουμε μαύρα μεσάνυχτα για τον κυριότερο εχθρό της πατρίδας μας! Όλες μας οι απόψεις βασίζονται είτε σε στερεότυπα του παρελθόντος είτε στην άθλια προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ της Αθήνας. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να αντιμετωπίσουμε σωστά τον αντίπαλο, όταν δεν ξέρουμε γι’ αυτόν σχεδόν τίποτε;

Μέσα από τις σελίδες του «Αντιφωνητή» κάνουμε βεβαίως μια υπερπροσπάθεια για την αναπλήρωση του κενού. Αυτό όμως προφανώς δεν αρκεί. Και συχνά, προκειμένου να μην γίνει …υπερβολική η δόση των τουρκικών νέων στο 12σέλιδο έντυπό μας, σημαντικές μεταφράσεις μας μένουν έξω από την ύλη του.

Έτσι, προέκυψε η ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν νέο ιστοχώρο όπου το υλικό αυτό θα αξιοποιείται και θα μεταφέρει στον αναγνώστη μια άμεση εικόνα της γείτονος – ή της εδώ μειονότητας – χωρίς την διαμεσολάβηση πρακτορείων Τύπου, αρχισυντακτών, δημοσιογραφούντων κτλ.

Στόχος μας η γνωριμία με τον τουρκικό λαό, το τουρκικό κράτος και την τουρκική πολιτική, πέρα από ιδεολογήματα και προπαγάνδες. Ξεκινάμε λοιπόν με την παρούσα μορφή και ελπίζουμε ότι βαθμηδόν θα την βελτιώνουμε, καθιστώντας την ελκυστικότερη τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από άποψη εμφάνισης.

Επικοινωνία:
Email: tourkikanea[παπάκι]gmail.com
Κινητό: 6979 214382

Αρέσει σε %d bloggers: