ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εφ. Ταράφ 20-2-2011, αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Προειδοποίηση προς το CHP

Με την άδεια σας να ρωτήσω κάτι

Εάν οι ευρισκόμενοι στις φυλακές Χασντάλ στρατηγοί κατηγορούνταν για κατάχρηση χρημάτων , τότε θα τους επισκέπτονταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου μαζί με τους διοικητές όλων των όπλων ;

Όχι.

Γιατί ;

Διότι η κατάχρηση χρημάτων είναι ντροπιαστικό αδίκημα και ακόμη και αν πρόκειται για κατηγορούμενους δεν θα ήθελαν να έχουν σχέση μαζί τους.

Αφού λοιπόν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δεν θα επισκεπτόταν κατηγορούμενους για κατάχρηση χρημάτων, γιατί επισκέφθηκε τους κατηγορούμενους για πραξικόπημα ;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η περίληψη της νεότερης ιστορίας μας.

Οι στρατηγοί δεν θεωρούνε τα σχέδια πραξικοπήματος ως ντροπιαστικό αδίκημα.

Δεν αποδέχονται ως ντροπιαστικό το να στρέφουν τα όπλα που τους έδωσε ο λαός, έναντι του ιδίου και να κάνουν πραξικόπημα.

Το πραξικόπημα δεν το αντιλαμβάνονται ως προδοσία έναντι του λαού.

Αυτοί δεν αποδέχονται αυτήν την αλήθεια, όμως η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θεωρούνε το πραξικόπημα ως κάτι ξεδιάντροπο, και μισούνε τους πραξικοπηματίες.

Το ποσοστό του 47% που είχε πάρει το ΑΚΠ στις εκλογές της 22ης Ιουλίου, και το 58% του ¨ναι¨ στο δημοψήφισμα δείχνουν το μέγεθος του μίσους έναντι των πραξικοπημάτων και των πραξικοπηματιών.

Και η Εργκενέκον τι ήταν ;

Η Εργκενέκον ήταν μια οργάνωση που αποτελούνταν από στρατιωτικούς και πολίτες που καθώς ήξεραν πως ο δρόμος για το πραξικόπημα περνά από το χάος, στόχευαν μέσα από δολοφονίες και τοποθετήσεις βομβών να ανατρέψουν την σταθερότητα της χώρας.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην υπέροχη απάντηση που έδωσε προς τον Κιλιτσντάρογλου, την Εργκενέκον μπορείτε να την δείτε ¨Στην πλατεία Ταξίμ, στην Σεβάστεια, στο Τσόρουμ, στο Καχραμάνμαράς, στην δολοφονία του Ανώτατου Δικαστηρίου και στο Ντιγιαρμπακίρ¨.

Το κόμμα CHP και τα ΜΜΕ που το στηρίζουνε, κάνουν ότι μπορούνε για να υπερασπιστούνε την Εργκενέκον και τους πραξικοπηματίες. Ο Κιλιτσντάρογλου έφτασε να πει πως ¨θα γίνει μέλος στην Εργκενέκον¨.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτά που έγραψε χτες στην εφημερίδα Σαμπάχ ο Μαχμούτ Οβούρ το κόμμα CHP δεν αρκείται σε αυτά. Ετοιμάζεται στα νοτιοανατολικά να υποδείξει ως υποψήφιο για τις εκλογές έναν από την οικογένεια Μπουτζάκ (του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Σουσουρλούκ) και έναν από την γνωστή οικογένεια Ταταρλάρ (φύλακες των χωριών).

Σε αυτή τη χώρα, υπάρχει μια μάζα ανθρώπων που θα στήριζαν την ένοπλη ανατροπή του ΑΚΠ, αλλά αυτοί είναι μειονότητα. Μπορεί για να τραβήξετε αυτούς τους ανθρώπους στη πλευρά σας, να προστατεύετε τους πραξικοπηματίες και τα μέλη της Εργκενέκον, μπορεί να πάρετε και τις ψήφους τους, αλλά εξουσία δεν θα γίνετε ποτέ.

Το αποτέλεσμα είναι πως  ανθρώπους που κανονικά δεν θα ψήφιζαν το ΑΚΠ επειδή απεχθάνονται τα πραξικοπήματα και τους πραξικοπηματίες, να τους εξωθείτε στο ΑΚΠ και κατ΄αυτόν τον τρόπο εκρήγνυνται οι ούτως ή άλλως πολλές ψήφοι του ΑΚΠ.

Υπερασπίζοντας την Εργκενέκον και τους πραξικοπηματίες και με την λογική ¨της εισόδου των όπλων στην πολιτική¨ απλά ωφελείται το ΑΚΠ.

Αν συνεχίσουν με αυτήν τη λογική το κόμμα CHP και τα ΜΜΕ που το στηρίζουνε, ο Ερντογάν βλέποντας πως οι ¨μισούντες τα όπλα¨ θα τον στηρίξουν υποχρεωτικά, θα κλίνει περισσότερο προς τον εθνικισμό ώστε να ωθήσει κάτω από το πλαφόν το κόμμα ΜΗΡ.

Και αν πιάσουν τα σχέδια του θα φτάσει τους 400 βουλευτές.

…………………….

Σχολιάστε