ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 Περιοδικό Αζινλίκτσα 21-7-2011

Τελετή λήξης χρονιάς από τον παιδικό σταθμό του ΠΕΚΕΜ

Ο παιδικός σταθμός της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας της μειονότητας στην Χρύσα πραγματοποίησε στις 14 Ιουλίου την τελετή λήξης χρονιάς.

 Κατά την τελετή που έγινε στην αυλή του παιδικού σταθμού στην Χρύσα-Ξάνθης δόθηκαν τα ενδεικτικά στα 17 παιδιά που φοίτησαν για δύο χρόνια.

 Στην ανακοίνωση τύπου που έγινε από την ΠΕΚΕΜ αναφέρονται τα εξής : Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά ο οποίος είπε πως είναι ανάγκη η μειονοτική εκπαίδευση να συνεχιστεί και να εξελιχθεί, και αναφέρθηκε στην σημασία των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται από τους παιδικούς σταθμούς της ΠΕΚΕΜ.

Ο Καμπζά ανέφερε ότι η ΠΕΚΕΜ ίσως με αργά αλλά σίγουρα βήματα συνεχίζει τις εργασίες της για να μπορέσει να αφήσει μόνιμα έργα που θα προσφέρουν στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και ανέφερε ότι ως μέλος της διοίκησης αλλά και ως γονέας μαθητή είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στον παιδικό σταθμό της Χρύσας. Ο Καμπζά συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους.

Ο υποπρόξενος Μουράτ Σεζγκίν εκπροσωπώντας τον πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σάρνιτς στην εκδήλωση τέλους χρονιάς ανέφερε ότι οι παιδικοί σταθμοί που σχηματίζονται από μειονοτικούς φορείς και οργανισμούς προσπαθούνε να δώσουν απάντηση σε μια ανάγκη, και πως αυτές οι κινήσεις αποτελούνε το θεμέλιο της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο Σεζγκίν είπε ότι όπως όλες οι κοινωνίες έτσι και η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι ανάγκη να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση, και συμβούλεψε μανάδες και πατεράδες να μορφώνουν τα παιδιά τους.

Ακολούθως μιλώντας ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Νιχάτ Οσμάνογλου, αναφέρθηκαν στην σημασία της μειονοτικής εκπαίδευσης και είπαν πως βασική εκπαίδευση που δίνεται στους παιδικούς σταθμούς φωτίζει το μέλλον των μαθητών τους. Ο Οσμάνογλου και ο Καρά συνεχάρησαν τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στους δασκάλους, τους δασκάλους που ανατρέφουν τους μαθητές καθώς και την ΠΕΚΕΜ που δίνει αυτήν την δυνατότητα¨.

Σχόλιο : Δείτε την παραπάνω φωτογραφία και δείτε και την παρακάτω. Η σημαία που βλέπετε κάτω είναι η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨. Δείτε τις δύο φωτογραφίες και πείτε μου, εγώ είμαι καχύποπτος ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: