ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ

Εφ. Μπιργκιούν 16-4-2011

Βασανιστήριο απομόνωσης σε παιδί 14 χρονών !

Ο Ο.Σ. είναι μόλις 14 χρονών. Επί 10 μήνες κρατούμενος. Ακόμη δεν έχει ετοιμαστεί το κατηγορητήριο αλλά αυτός έχει πάει σε 4 διαφορετικές φυλακές. Υπέστη τις βρισιές των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρατήθηκε σε κελιά μαζί με ενήλικους, και μάλιστα υπήρξε φορά που υπέστη και επίθεση από ενήλικους κρατούμενους. Από τις 2 Μαρτίου κρατείται σε κελί-απομόνωσης στις φυλακές τύπου L στην Ριζούντα. Ο δικηγόρος του παιδιού Μουσίρ Ντελιντουμάν ανέφερε πως όλα τα παιδιά που είναι σε παρόμοια κατάσταση με τον Ο.Σ. θα κάνουν σήμερα απεργία πείνας μιας μέρας.

 

4 ΜΗΝΕΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Ο.Σ. συνελήφθη στο Ερζερούμ ακριβώς την μέρα που άλλαζε ο αντιτρομοκρατικός νόμος, στις 20 Ιουλίου 2010. Με βάση τον νέο νόμο το παιδί μεταφέρεται αμέσως στον εισαγγελέα ανηλίκων, αλλά εκείνος ανακρίθηκε από τον εισαγγελέα ειδικής δικαιοδοσίας στην αντιτρομοκρατική. Χωρίς να έχει συμπληρωθεί το κατηγορητήριο και χωρίς ακόμα να έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, έχει ήδη συρθεί σε 4 διαφορετικές φυλακές. Πρώτα στις φυλακές τύπου Ε στο Ερζερούμ, από εκεί μετά στην πόλη Όλτου, από εκεί ξανά στο Ερζερούμ, από εκεί στο Μπαιμπούρτ, και από εκεί τέλος στις φυλακές τύπου L στην Ριζούντα. Ο Ο.Σ. στις φυλακές του Ερζερούμ και του Μπαιμπούρτ έμενε σε κελί κοινό με ενήλικους και όταν ήταν στο Ερζερούμ υπέστη επίθεση από ενήλικους κρατούμενους και τραυματίστηκε. Το μικρό αυτό παιδί από τις 2 Μαρτίου μέχρι τώρα παραμένει στην απομόνωση των φυλακών τύπου L στην Ριζούντα.

Ο δικηγόρος Μουσίρ Ντελιντουμάν-μέλος του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών που ανέλαβε την εκπροσώπηση του από τον περασμένο μήνα, δήλωσε πως το παιδί υπέστη βρισιές και προσβολές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και πως λόγω της απομόνωσης η ψυχολογική του κατάσταση είναι ιδιαιτέρως άσχημη. Ο Ντελιντουμάν ανέφερε πως το να κρατείται 10 μήνες στις φυλακές ένα παιδί 14 χρονών χωρίς καν να έχει εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή, αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, του νόμου προστασίας παιδιών και διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Τουρκία. Συνέχισε λέγοντας: Τον επισκέφτηκα στις 15 Μαρτίου στις φυλακές τύπου L στην Ριζούντα. Καθώς κρατείται μόνος του σε κελί, η ψυχολογική του κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Μου είπε πως υπέστη βρισιές και προσβολές από τους σωφρονιστικούς, πως δεν μπορούσε να μετάσχει σε αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, και πως για αυτό το λόγο είχε κάνει 4 μέρες απεργία πείνας. Στο σώμα του υπήρχαν σημάδια από την επίθεση που υπέστη όταν ήταν στο Ερζερούμ¨

……………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: