ΤΟ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12-9-2011

Click to open image!

Συνεχίστηκε το έθιμο των 700 ετών στο Αλάντεπέ

 Το παραδοθέν από τους Οθωμανούς μας προγόνους έθιμο 700 ετών των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Αγώνων πάλης με λάδι, τελείωσε με τους τελικούς αγώνες που έγιναν στις 11 Σεπτεμβρίου, με τις επιδείξεις παραδοσιακών χορών από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής και τον Σύλλογο Νοτίου Έβρου, και με συναυλίες από την Λάρα (Σάββατο) και τον Σουμέρ Εζγκού. Το 2011 αγάς του πανηγυριού ήταν ο καταγόμενος από την Κάτω Βυρσίνη Αζίζ Αχμέτ. Πρώτος στην κατηγορία του αρχιπαλαιστή στους αγώνες του Αλαντεπέ του 2011 βγήκε ο Ιμντάτ Ερτάν που κατάγεται από το Οσμάνγκαζί του δημάρχου Μουσταφά Ντουντάρ.

Με λύπη τους οι άνθρωποι της περιοχής είδαν πως φέτος δεν μετείχαν καλλιτέχνες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας, ενώ λίγοι ήταν και οι παλαιστές που ήρθαν από την Τουρκία.

Επίσης οι άνθρωποι μας που επί 700 χρόνια ήξεραν την περιοχή ως ¨Αλάντεπε¨ είδαν να κρεμιέται το πανό που έγραφε ¨Καλωσήρθατε στον Δήμο Αρριανών¨, αδυνατίζοντας έτσι το αγώνα που για χρόνια έδιναν οι άνθρωποι μας για τουρκικές ονομασίες, και μάλιστα όταν ακόμα και στα σχέδια που είχα παράξει η κοινότητα Οργάνης η περιοχή αναφερόταν ως Αλάντεπέ.

Δεν διέφυγε επίσης της προσοχής ότι όπως και στο Σέτσεκ δεν μετείχε κανένας χριστιανός αξιωματούχος. Έτσι εφόσον οι μετέχοντες ήταν εξολοκλήρου Τούρκοι δεν υπήρξε ανάγκη για μετάφραση. Οι ομιλητές επέκριναν αυτή την κίνηση που γκετοποιεί τους Τούρκους και θέλει να τους καταδικάσει να ζούνε σε μια γωνιά ως μια μειονότητα και κατά τον τρόπο που εκείνοι επιθυμούνε.

Στην εκδήλωση μετείχε ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο επικεφαλής του συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο παλιός κοινοτάρχης Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα, οι τέως κοινοτάρχες Οργάνης Μουσταφά Χατζηγιακούμπ και Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο αντιπεριφερειάρχης Α, Μακεδονίας και Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ετσεβίτ Εμίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής Κοράι Χασάν, Ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου-πρόεδρος του Συλλόγου Νοτίου Έβρου, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί-νομού Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο Αχμέτ Κοτς-εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο πρόεδρος Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήμα Προύσας Σουκρού Κιοσέ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ρουέν της Βουλγαρίας Εσρέφ Εσρέφ και χιλιάδες κόσμου.

Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε πως η Τουρκική Μειονότητα πρέπει να έχει ενότητα και ομοψυχία, πως κατά τα επόμενα χρόνια οι εκδηλώσεις πρέπει να οργανώνονται από τον σύλλογο του ¨Αλάντεπέ¨, τονίστηκε πως πρέπει να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, ενώ ασκήθηκε ιδιαίτερη κριτική για την μη συμμετοχή των χριστιανών αξιωματούχων στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση δόθηκε από τον δήμο στους ομιλητές και μια αναμνηστική πλακέτα.

…………………….

………………………..

One Response to ΤΟ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

  1. ΑΙΝΙΑΝ says:

    Καιρός ήταν οι πολιτικοί μας να μην αβαντάρουν τις τουρκο-φασιστοφιέστες.

    Και κάτι ακόμα. Τουρκοαρθρογράφε και λοιποί, καλά κάνετε που κρατάτε λογαριασμό για τα πόσα χρόνια μας κάθεστε στον σβέρκο. 700 να είναι οι ώρες σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: