ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 27-4-2010

Στις 24- Απριλίου 2010 ο σύλλογος Τούρκων Δ.Θράκης Αυστραλίας γιόρτασε την 23 Απριλίου σαν μέρα Εθνικής Ηγεμονίας και γιορτής του παιδιού.

Το Σαββατοκύριακο στο Τουρκικό σχολείο, η Τουρκική Κοινότητα της Δ. Θράκης, παρά την απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από την μάνα πατρίδα Τουρκία, γιόρτασε με πολλή αγάπη για την μάνα πατρίδα αυτή τη σημαντική μέρα που το τουρκικό έθνος ανακήρυξε την εθνική του ηγεμονία. Ο εορτασμός άρχισε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου Χαμδή Μεχμέτ. Ομιλία σχετικά με το νόημα και την σημασία της μέρας έκανε ο δάσκαλος Ντουράν Οζ. Ακολούθησαν ποιήματα, τραγούδια και παιχνίδια από τους μαθητές. Το πρόγραμμα τέλειωσε με θέατρο.

Από τότε που η πρώτη οικογένεια Τούρκων της Δυτικής Θράκης ήρθε στην Αυστραλία στις 23-9-1969, οι εργασίες για τον σύλλογο των Τούρκων της Δ Θράκης άρχισαν το 1971, το 1972 μετά την ίδρυση του Τομέα Εκπαίδευσης και του Τουρκικού δημοτικού στις 29-3-1975 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης Αυστραλίας. Το 2003 ο σύλλογος πήρε την άδεια λειτουργίας του, τον Νοέμβριο του 2007 μαζί με τους εορτασμούς του για τα 38 χρόνια, άνοιξε επίσημα το κτίριο του συλλόγου, και έκτοτε συνεχίζει τις δραστηριότητες του

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: